AcasăNewsVremea se schimba iar, se intorc ninsorile. Meteorologii au emis doua atentionari...

Vremea se schimba iar, se intorc ninsorile. Meteorologii au emis doua atentionari COD GALBEN

(foto: infobraila.ro)

Vremea intoarce din nou foaia, si dupa o perioada in care precipitatiile au lipsit din peisaj, fie ca vorbim de ploi sau de ninsori, vom avea parte de schimbari la capitolul vreme.

(foto: infobraila.ro)

Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) au transmis, marti, mai multe mesaje ce contin informatii despre prognoza din perioada urmatoare.

sursa foto: ANM

In prima faza, intra in vigoare o informare meteo, valabila incepand de marti seara, de la ora 20, si pana joi dupa-amiaza, la ora 15. In perioada semnalata, meteorologii spun ca precipitatiile isi vor face simtita prezenta in toata tara, incepand cu sud-vestul tarii, si ca, la nivel cantitativ, in sud si est „se vor cumula local 15…20 l/mp si pe spatii restranse, in special la deal si la munte, peste 25…30 l/mp”.  Daca in Dobrogea si in Campia Romana sunt anuntate ploi, in Campia de Vest sunt asteptate precipitatii mixte, iar in restul tarii indeosebi ninsori. „Se va depune strat de zapada, local consistent in zonele montane si submontane, iar in a doua parte a intervalului si in Moldova. Incepand din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitatiile vor fi in restrangere catre est-nord-est”, precizeaza reprezentantii ANM.

sursa foto: ANM

De asemenea, din peisaj nu va lipsi nici vantul, care se va semnala in mare parte a tarii. Rafalele pot avea viteze de 45-55 km/h – in sud, est si centru, mai puternice la munte (70-80 km/h) – unde vor viscoli ninsoarea.

Prima atentionare COD GALBEN, valabila in intervalul 13 februarie, ora 22 – 14 februarie, ora 11, anunta faptul ca atat in noaptea de marti spre miercuri, cat si in prima parte a zilei de miercuri va ninge insemnat si „se va depune un strat de zapada consistent” in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali, cei de Curbura, dar si in zona deluroasa din Banat, Oltenia si Muntenia. De asemenea, se asteapta ca vantul sa sufle cu putere – „cu viteze in general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel ca vor fi intervale cu ninsoare viscolita si vizibilitate redusa”.

Cea de-a doua atentionare COD GALBEN va intra in vigoare miercuri, 14 februarie, la ora 11, si se va mentine pana pe 15 februarie, la ora 11. In perioada in cauza, sunt anuntate „ninsori temporar insemnate cantitativ (in general 20…25 l/mp) cu depunere de strat de zapada consistent vor fi in estul Carpatilor Meridionali, in Carpatii Orientali, in cea mai mare parte a Moldovei si local in nordul Munteniei. Vantul va prezenta intensificari temporare, cu viteze in general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, in special in Carpatii de Curbura, cu rafale de peste 70 km/h, astfel ca vor fi intervale cu ninsoare viscolita si vizibilitate redusa”.

680 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger