AcasăNewsVremea se raceste simtitor. COD PORTOCALIU de ninsoare si viscol, dar si...

Vremea se raceste simtitor. COD PORTOCALIU de ninsoare si viscol, dar si o avertizare de ploi!

Vești triste! Vom mai vedea zăpadă în București în anii următori? Specialist: ”Episoadele cu ninsoare vor deveni...” - VIDEOVești triste! Vom mai vedea zăpadă în București în anii următori? Specialist: ”Episoadele cu ninsoare vor deveni...” - VIDEO

Desi pentru multi a parut foarte greu de crezut ca vremea s-ar putea raci atat de mult, intr-un timp foarte scurt, o simpla privire pe fereastra dovedeste ca toamna ca si-a intrat din plin in drepturi, ba mai mult, in doua judete din tara sunt anuntate deja ninsori si vant puternic, desi abia ne apropiem de jumatatea lunii octombrie!

Asadar, vestile de la meteorologi, pentru urmatorul interval, nu sunt deloc imbucuratoare! Astfel, judetul Suceava si zona montana a judetului Neamt se afla, de aproximativ o ora, respectiv de duminica de la ora 13, si pana luni dimineata, la ora 10, sub incidenta unei avertizari COD PORTOCALIU de ninsoare. In acest interval, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie spun ca sunt asteptate ninsori, dar si ca zapada sa se va aduna intr-un strat de peste 10-15 centimetri. Insa vestile rele continua: si vantul isi va face simtita prezenta, in plin s-ar putea spune, astfel ca este posibil ca rafalele ce pot ajunge la 70-80 km/h sa viscoleasca temporar ninsoarea.

In restul teritoriului, cu mici exceptii, respectiv cateva judete din nord-vestul si centrul tarii, si chiar si in Bucuresti, va ploua. In acest sens, ANM a emis so o avertizare Cod Galben, valabila de duminica dimineata si pana luni la ora 18, prin care anunta precipitatii destul de insemnate cantitativ, indeosebi in nordul Olteniei si al Munteniei, in sudul Moldovei si Dobrogea, precum si lapovita si ninsori in Carpatii Orientali, dar si in zonele montane inalte din restul tarii, la fel ca si in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei. De asemenea, vantul va sufla cu destula putere, indeosebi in sudul tarii, precum si in sudul Banatului, estul Munteniei si Dobrogea.

author avatar
Cristina Stefan
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger