AcasăNewsVremea schimba iar foaia. Informare meteo: precipitatii si vant

Vremea schimba iar foaia. Informare meteo: precipitatii si vant

Atenție la vreme! ANM a emis COD GALBEN de ninsori abundente (HARTA). Ce se anunță pentru Capitală! (foto: jurnaluldebuzau.ro)

Dupa o zi de luni cu mult soare in Capitala si temperaturi de primavara autentica, vremea se va schimba radical, din cate au anuntat meteorologii. Si nu doar in Bucuresti, ci la nivelul intregii tari.

Din seara zilei de 11 martie incepand, de la ora 21, si pana marti la ora 11, va fi in vigoare o informare meteo emisa de ANM. In perioada avuta in vedere, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie se asteapta ca in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei si sud-estul Transilvaniei sa cada ploi si lapovita, „dar temporar si pe arii relativ restranse” vor aparea si ninsori. Precipitatiile „vor depasi 10 l/mp si local 15…20 l/mp”. Totodata, in sudul si sud-estul tarii va sufla si vantul. Vor fi rafale in general intre 45 si 55 km/h, mai puternice pe litoral – de pana la 60-70 km/h.

La munte, mai exact in Carpatii Meridionali si de Curbura, vor predomina ninsorile, ceea ce va face ca in peisaj sa apara un strat nou de zapada, „izolat mai consistent”. Totodata, meterologii anunta ca vantul „va avea viteze de 50…60 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m de peste 70 km/h, zapada va fi spulberata si ninsoarea viscolita.” Asadar, mare atentie la schimbarea vremii.

223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger