AcasăNewsVremea intoarce iar foaia. Cum va fi vremea in zilele urmatoare in...

Vremea intoarce iar foaia. Cum va fi vremea in zilele urmatoare in Capitala!

E nevoie de anvelopele de iarna si in octombrie, daca ninge!

Finalul de saptamana aduce vesti rele despre vreme.

Dupa ce in ultimele zeci de ore a fost frumoasa, ca de primavara, in mai multe zone din tara, inclusiv in Bucuresti, vremea pare sa lase din nou loc iernii pe care o credeam depasita, uitandu-ne la data din calendar. Realitatea nu pare sa tina cont de faptul ca am trecut de mijlocul lunii lui Martisor, iar foarte curand vom putea vedea din nou fulgi de nea in peisaj, nu doar in zonele montane.

Pe langa avertizarile COD GALBEN de ploi, lapovita si ninsoare emise vineri pentru mai multe zone din tara, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au transmis si o prognoza meteo special pentru Capitala, valabila de sambata seara si pana marti dimineata. Mai exact, in perioada 17 martie, ora 20 – 19 martie, ora 08.

Astfel, in primul interval, adica intre 17 martie, ora 20 – 18 martie, ora 08, se anunta ca soarele va deveni scump la vedere, avand in vedere ca vazduhul „va fi mai mult noros, iar vantul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor atinge 50 km/h”. Mai mult, specialistii atrag atentia ca duminica dimineata temperaturile minime pot ajunge la 0-2 grade. Ceea ce inseamna ca vor fi cu mult mai scazute decat zilele precedente.

Pentru intervalul urmator, si anume 18 martie, ora 08-19 martie, ora 08, meteorologii atrag atentia ca „vremea se va raci accentuat, astfel incat maxima termica se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar minima va fi de -5…-3 grade” si ca „vor fi precipitatii moderate cantitativ, la inceput sub forma de ploaie, apoi lapovita si ninsoare, favorizand producerea poleiului. Vantul va avea intensificari indeosebi in cursul zilei, cu viteze in general de 50…55 km/h”.

Cei care sperau ca aceste vesti rele despre vreme nu vor fi de durata, lucrurile nu stau tocmai asa, de vreme ce specialistii atrag atentia ca sunt sanse ca locuitorii Capitalei sa constate ca, pana spre sfarsitul saptamanii viitoare, vremea va fi „deosebit de rece pentru aceasta perioada„.

author avatar
Cristina Stefan
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger