AcasăNewsVremea continua sa fie urata si rece si luni, in Bucuresti si...

Vremea continua sa fie urata si rece si luni, in Bucuresti si mai multe judete din tara

Prima zi a saptamanii nu aduce, dupa cum e lesne de observat, cel putin in Capitala, unde la aceasta ora ploua marunt si e foarte innorat, vreme tocmai placuta. Drept urmare, si luni vor fi foarte utile pelerinele de ploaie, dar si umbrelele.

Iar situatia din Bucuresti nu de nici pe departe singulara, cand vine vorba despre precipitatii si temperaturi mai scazute fata de normalul acestei perioade. Cel putin asta reiese din textul avertizarii COD GALBEN actualizate, in aceasta dimineata, de catre specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie.

Ploi insemnate, posibil si ninsori, cu intensificari ale vantului si depuneri de polei. Asa va arata tabloul vremii, cel putin pana la ora 18, pentru aproape jumatate din tara, conform hartii atasate.

(foto: meteoromania.ro)

Asadar, meteorologii spun ca, in urmatoarele ore va ploua in estul, sud-estul, precum si in zona sudica si centrala a Moldovei, dar si in Dobrogea, in aceste ultime trei regiuni fiind asteptate precipitatii mai insemnate cantitativ. Nu in ultimul rand, specialistii de la ANM anunta faptul ca  la munte, mai precis in nordul Carpatilor Orientali vor cadea indeosebi ninsori si vor fi conditii de polei, in timp ce in regiunea nordica a Moldovei si in estul Transilvaniei precipitatiile vor fi mixte.

Nici vantul nu va lipsi, luni, din peisaj, cu mentiunea ca intensificarile mai puternice, de peste 80 de km/h, se vor semnala la munte, in timp ce in Muntenia (in est indeosebi), precum si in Dobrogea, rafalele pot ajunge la 55 si chiar 65 km/h.

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger