AcasăNewsVreme rea. Urmarile, vizibile in Capitala si 16 judete. In Galati a...

Vreme rea. Urmarile, vizibile in Capitala si 16 judete. In Galati a fost Cod Rosu de furtuna

Valul de instabilitate care a afectat mai multe zone din tara a lasat urme vizibile: case si curti inundate, dar si masini blocate in drum. Din fericire, nu au fost victime. Si nici nu s-a impus evacuarea oamenilor din casele lor.

Primele evaluari ale autoritatilor indica faptul ca 44 localitati din 16 judete, intre ele Alba, Bacau, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramures, Timis, Olt si Vrancea, dar si in Capitala, au fost afectate de furia naturii.

In ajutorul oamenilor care au incercat sa scoata apa din locuinte au sarit pompierii militari. Care, in ultimele 24 de ore, au intervenit la foc continuu, inclusiv pe timpul noptii. Ploile si scurgerile de pe versanti au ajuns in peste 40 de locuinte si aproape tot atatea beciuri si subsoluri, inundand 120 de curti. Statistica anuntata sambata dimineata de cei de la Departamentul pentru Situatii de urgenta indica si faptul ca opt tronsoane de drum au fost afectate.

A fost COD ROSU

Meteorologii au emis, seara trecuta tarziu un Cod Roșu de vreme severa imediata pentru mai multe localitati din judetul Galati, valabil pana la miezul noptii de vineri spre sambata, prin care se anuntasera averse torentiale, descarcari electrice, caderi de grindina, dar si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie.

Autoritatile s-au pregatit pentru ce e mai rau, insa din fericire nu au fost situatii care sa impuna interventii speciale. Au fost, insa, opt locuinte inundate si 10 curti afectate, conform DSU.

Salvatorii de la ISU Bacau au intervenit, noaptea trecuta, pe raza localitatii Radeana, unde DN 11A a fost inundat, mai multe masini in care se aflau cateva persoane, inclusiv un copilas de 3 ani, fusesera blocate.

De asemenea, salvatorii din Mures au intervenit si in zona localitatii Lunca Bradului, unde s-a produs o viitura paraul Fantanele, in urma careia 16 curti au fost inundate, o casa si o anexa fiind, de asemenea, afectate.

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situatii de Urgenta

145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger