AcasăNewsVrancea: Doua cutremure puternice in ultimele ore

Vrancea: Doua cutremure puternice in ultimele ore

(foto: infp.ro)

Doua cutremure puternice, unul de 3.5 grade pe scara Richter si unul de 4.2 grade au avut loc in ultimele ore in Vrancea. Nu s-au inregistrat pagube materiale.

(foto: infp.ro)

Vrancea, regiunea cea mai afectata de cutremure din Romania, a fost zguduita in ultimele ore de doua seisme puternice, unul de 3.5 grade pe scara Richter si unul de 4.2 grade.

Primul dintre acestea a avut loc luni, in jurul orei 5.43, cu o magnitudine de 3.5 de grade. Seismul s-a produs la o adancime de 141 de kilometri, localitatile apropiate de epicentru fiind Covasna, aflat la 38 kilometri departare, Focsani, situat la o distanta de 45 de kilometri, Ramnicu Sarat (49km), Targu Secuiesc (50km) si Marasesti (52km).

Seria de cutremure a continuat luni seara cand, la ora 20.26, Vrancea a fost zguduita din nou, de aceasta data de un sesism de 4.2 grade pe scara Richter, informeaza Institutul National de Fizica Pamantului (INFP).

Cutremurul a avut loc la o adancime de 82 de kilometri, localitatile apropiate fiind Focsani (40 de kilometri), Covasna (40 de kilometri), Bucuresti (151 de kilometri).

Desi cele doua cutremure au fost puternice, nu s-au inreistrat pagube materiale.

author avatar
Ionut Zgimbau
625 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger