AcasăNewsVoturile pentru Francois Hollande sunt cele impotriva lui Sarkozy

Voturile pentru Francois Hollande sunt cele impotriva lui Sarkozy

Francois Hollande a capatat vigoare pe scena politica din Franta, dupa ce scandalul sexual l-a scos din joc pe socialistul favorit, Dominique Strauss-Kahn.

Hollande are sanse din cauza ca Sarkozy este cam sifonat, iar DSK „ocupat” cu procesele

DSK era socotit de departe cel mai de temut rival al lui Nicolas Sarkozy, pana ce camerista Nafissatou Diallo i-a spulberat visul de a deveni presedinte al Frantei.

DSK

Francezii s-au dus ieri la vot, avand de facut o alegere grea. Nicolas Sarkozy nu pleca favorit in cursa prezidentiala, dar mult mai periculos pentru el ar fi fost daca ar fi candidat Strauss-Kahn, „ocupat” acum cu acuzatiile ce i se aduc, de implicare intr-o retea franceza de prostitutie. Totusi, analistii francezi spun ca Francois Hollande si-a pregatit cu rabdare terenul, cu mult inainte de „capcana” in care a cazut DSK. In partid se stie ca DSK este vulnerabil din cauza vietii lui particulare prea „colorate”, care nu-l recomanda deloc pentru functia de presedinte al Frantei. Insa, era un diplomat abil, ceea ce Sarkozy nu este. Hollande nu este nici abil ca DSK, nici transant ca Sarkozy, pe care majoritatea francezilor il resping acum. Daca va iesi invingator va fi doar pentru ca ceilalti au fost scosi din cursa de propriile actiuni. Franta a ajuns in situatia nedorita cand un candidat poate ajunge presedinte pentru ca poporul s-a saturat de celalalt.

author avatar
Adina Mutar
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger