AcasăNewsVoiculescu il banuieste pe Ponta de blat cu Basescu

Voiculescu il banuieste pe Ponta de blat cu Basescu

Dan Voiculescu a depus juramantul si a demisionat, purtand acelasi costum si aceeasi cravata

Pactul semnat de premierul  Victor Ponta si presedintele Traian Basescu nu-i miroase a bine liderului conservator Dan Voiculescu, acesta declarand ca va urmari cu atentie relatia dintre cei doi demnitari.

Dan Voiculescu a depus juramantul si a demisionat, purtand acelasi costum si aceeasi cravata

Dan Voiculescu sustine ca, odata cu nominalizarea in functia de premier, Victor Ponta s-a cam imprietenit cu Traian Basescu. ”Sunt foarte atent ca aceasta coabitare sa nu se transforme in fraternitate. (…) Ce mi-e mie teama este ca nu cumva sa nu existe un alt pact, nu de coabitare, ci de iertare a pacatelor. Sa nu ne trezim cumva ca unii dintre membrii USL incearca sa rezolve problemele lor, iertand greselile altora. Mi-e teama de vechiul proverb romanesc <<O mana spala pe alta>> (…), lucru care, intr-adevar, pentru mine ar fi o mare durere”, a afirmat fondatorul PC. Sa-si ia de-o grija, a venit, imediat, replica premierului. ”Domnul presedinte Basescu este ingrijorat ca sa nu fraternizez cu domnul Voiculescu. Domnul Voiculescu este ingrijorat sa nu fraternizez cu domnul Basescu. Pot sa ii asigur pe amandoi sa stea linistiti, nu fraternizez nici cu unul, nici cu altul”, a declarat Victor Ponta.

A renuntat la mandatul de senator

Relatia de colaborare dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu naste suspiciuni in USL

Pentru a doua oara in cariera lui politica, Dan Voiculescu a demisionat din Senat. Gestul vine la nicio saptamana de cand conservatorul a depus juramantul de credinta. El si-a motivat decizia prin faptul ca in ultima perioada au existat ”speculatii” cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica ”actul de justitie” in cazul sau. ”Pentru ca exista un dosar in justitie in care am fost implicat, a fost inclus numele meu in acest dosar, am luat decizia ca incepand de astazi, 28 ianuarie 2013, sa renunt la imunitatea parlamentara, astfel incat justitia sa poata sa-si faca datoria, ca atare demisionez din Senat”, a anuntat Dan Voiculescu. Totodata, liderul conservator i-a aruncat manusa presedintelui Traian Basescu indemnandu-l sa-i urmeze exemplul. ”Consider ca ar fi corect ca Traian Basescu sa nu se mai ascunda dupa imunitatea functiei prezidentiale, sa isi dea demisia si sa permita justitiei sa isi faca datoria in dosarele penale in care este cercetat”, a conchis Dan Voiculescu.

Mihail Neamtu vrea scaunul lui Voiculescu

Nici nu s-au uscat bine cerneala pe demisia fondatorului PC, ca aspirantii la fotoliul de senator au si inceput sa apara. Primul care si-a lansat candidatura a fost liderul Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, care a ratat si redistribuirea la alegerile din 9 decembrie. ”Intentionez sa candidez ca independent, sustinut de Noua Republica, in colegiul senatorial numarul 8 din Bucuresti. Sper ca data alegerilor sa fie anuntata cat mai repede”, a precizat  Neamtu pe Facebook.

author avatar
National
173 afisari

1 COMENTARIU

  1. ponta e prieten cu mine, adica sta in genunki ca si mru&boc si executa ce zic eu fara sa gandeasca deloc!, ar fi si greu are mentalitate de vasal(SLUGA)!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger