AcasăNewsVodafone cumpara UPC. 53% din populatia Romaniei e gata sa se combine...

Vodafone cumpara UPC. 53% din populatia Romaniei e gata sa se combine cu Antonia!

Tatonarile din ultimii ani s-au concretizat o data cu anuntul oficial facut ieri dimineata de Liberty Global: gigantul american controlat de miliardarul John Malone isi vinde operatiunile din Romania, Ungaria, Cehia, dar si Germania (atentie!) catre Vodafone Group! O mega-tranzactie de 19 miliarde de euro ce mai asteapta doar girul Comisiei Europene.

Acest veritabil tsunami schimba din temelii piata telecomunicatiilor in Romania si din toata Europa de Est. La noi, caci asta ne intereseaza, Vodafone va ajunge la o cifra de 10,5 milioane de abonati (pe segmentul fix-mobil-net). Adica 53% din populatia tarii va fi „Ready” sa se combine cu Antonia.

Un miliard de euro, cifra de afaceri

Prin achizitia UPC Romania, Vodafone isi consolideaza pozitia de lider in piata telecomunicatiilor, urmand a ajunge la o cifra de afaceri anuala ce bate spre un miliard de euro. Vorbim despre cel mai puternic operator de telefonie mobila si un jucator important pe segmentul de comunicatii fixe (cablu TV si Internet). O data cu preluarea UPC, VDF va putea lansa servicii convergente fix-mobil, lovind fix in principalul concurent, Telekom.

Miza e piata germana

De altfel, lupta cu Telekom se va da mai ales pentru piata din Germania (cea mai mare a Europei!), acolo unde compania Deutsche Telekom nu-si doreste un adversar de asemenea calibru. „Germania este dominata de un singur furnizor care controleza peste jumatate din piata de broadband. Drept rezultat, inovatia si investitiile sunt in urma altor tari din Europa, ceea ce afecteaza calitatea serviciilor, dezvoltarea produselor din noua generatie si vitezele conexunilor broadband. Chiar si impreuna, Liberty si Vodafone vor forma in Germania o companie de doua ori mai mica fata de liderul local, Deutsche Telekom”, a replicat directorul general al Liberty Global, Mike Fries.

author avatar
Cristina Elvira
1.057 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger