AcasăNewsVladimir Voronin, acuzatii grave: "Basescu suna seara, in stare de ebrietate"

Vladimir Voronin, acuzatii grave: „Basescu suna seara, in stare de ebrietate”

Fostul presedinte moldovean face o serie de afirmatii grave la adresa liderului de la Cotroceni. Actualul sef al Partidului Comunist din Republica Moldova sustine ca Basescu ii suna „seara” pe liderii de la Chisinau, fiind in „stare de ebrietate”.

Voronin a facut aceste afirmatii recent, intr-o emisiune televizata difuzata de postul TV7. Fostul presedinte al Republicii Moldovei sustine ca Basescu ar face presiuni asura politicienilor de la Chisinau, insa nu oricum, ci telefonandu-le in timp ce s-ar afla intr-o stare euforica. „Eu stiu de apelurile telefonice ale lui Basescu. Suna seara aflandu-se in stare de ebrietate”, a sustinut Voronin, citat de inprofunzime.md.

Edilul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a confirmat ca a vorbit zilele trecute, la telefon, cu liderul de la Cotroceni si ca discutia a fost legata de situatia politica din Republica Moldova. „Am vorbit si eu la telefon saptamana trecuta cu presedintele Basescu despre riscurile mari, pe 10 ani inainte, pe care le comporta situatia actuala de la Chisinau pentru integrarea europeana a Republicii Moldova”, a scris Chirtoaca, marti, pe contul sau de Facebook, la cateva ore dupa ce Voronin a facut afirmatiile dure la adresa lui Basescu, primarul tinand sa faca si o serie de precizari cu privire la ceea ce a sustinut fostul lider moldovean.

Edilul capitalei Republicii Moldova a detaliat  cateva concluzii ale discutiei respective. „1. Cu adevarat discutia, continutul acesteia a corespuns nivelului si statutului institutiei prezidentiale, spre deosebire de replicile de cartier ale lui Vladimir Voronin. 2. Constatam ca actualul presedinte al Romaniei este mai preocupat de integrarea europeana a Republicii Moldova decat fostul presedinte al RM (care de fapt vrea in uniunea euroasiatica.,), ceea ce este grav. 3. Daca in perioada 2001 – 2009 integrarea europeana nu ar fi fost blocata sau mimata, iar ajutorul Romaniei nu ar fi fost respins, azi am fi avut stat asociat si libera circulatie in UE”, a mai notat Chirtoaca.

VEZI SI: Moment amuzant la o bere cu Traian Basescu! (VIDEO)

Traian Basescu si-a scos sotia la un restaurant din Capitala

author avatar
eNational
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger