AcasăNewsVladimir Putin pregateste o invazie la scara larga

Vladimir Putin pregateste o invazie la scara larga

Dincolo de sanctiunile economice pe care SUA, UE si Rusia le schimba intre ele, ceea ce-i ingrijoreaza pe analistii politici este iminenta unor actiuni militare ce vor marca debutul celui de-al Treilea Razboi Mondial.

Putin porneste razboi pentru controlul resurselor de gaze si petrol

Satelitii arata ca Putin a comasat 42.000 de soldati la granita cu Ucraina. Se vehiculeaza si o data a invaziei: 26 august!

„Popularitate de razboi”

Satelitii arata desfasurarea a 42.000 de soldati rusi la granita cu Ucraina

In noaptea de 6-7 august, in unitatile militare ale autoproclamatei republici nistrene a fost ordonata starea de alarma. Alte structuri de forta sunt angrenate in acest proces ce indica o actiune militara iminenta. Din discutii cu persoane din conducerea armatei a reiesit ca se vehiculeaza data de 26 august, ca zi de incepere a ostilitatilor „in zona”, potrivit tiras.ru. Analistii militari nu au nicio indoiala ca Vladimir Putin va merge inainte cu planurile de razboi in Europa, pentru ca nu are incotro. Este vorba in primul rand de monopolul Rusiei asupra resurselor de gaze, inclusiv cele din Mediterana, un obiectiv care singur poate duce la razboi. In al doilea rand, cand un inamic isi plaseaza tehnica militara la granitele unei tari, conducerea acesteia este obligata sa intre in alarma de razboi. Ceea ce fac SUA, NATO in Tarile  Baltice, in Polonia, in Romania, este interpretat de Rusia ca actiuni ostile si trebuie sa raspunda ca atare. Pana si popularitatea presedintelui rus arata ca urmeaza un conflict militar! Putin a atins un record in august, ajungand la 87%, cel mai inalt nivel de la razboiul ruso-georgian din 2008, cand popularitatea lui era de 88%!

Sanctiunile economice, tragere de timp

USS Vella Gulf a venit in Marea Neagra sa asigure stabilitatea in regiune

Rusia a decretat interdictie totala pentru majoritatea produselor alimentare provenite din tarile UE si din SUA. Imediat, industriile carnii de pasare din Brazilia si Argentina au anuntat ca pot compensa importurile de pui ale Rusiei din SUA. Acestea sunt „jocuri economice”, menite sa traga de timp pana ce trupele vor fi in pozitiile necesare. Mult mai important, Rusia a decis joi interzicerea survolarii spatiului sau aerian de catre companiile ucrainene si a amenintat cu masuri similare UE si SUA. Aceasta interdictie are si o dimensiune militara, e un fel de „no-fly zone” pentru a-si proteja trupele.

Rasmussen promite Kievului capacitati de aparare

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a sosit joi la Kiev pentru a asigura autoritatile ucrainene de sustinerea politica a Aliantei, in fata unei posibile interventii ruse in fosta republica sovietica. In discutiile cu premierul Arseni Iateniuk, Rasmussen a vorbit despre un posibil sprijin al NATO pentru capacitatile de aparare ale Ucrainei. Totodata, crucisatorul american purtator de rachete USS Vella Gulf a intrat joi in apele Marii Negre. De data asta, nu s-au mai invocat exercitii, ci „asigurarea securitatii si stabilitatii in regiune”, a anuntat Comandamentul Flotei a VI-a americane.

 

author avatar
Adina Mutar
2.020 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger