AcasăNewsVizita surpriza a lui Bashar al-Assad la Kremlin

Vizita surpriza a lui Bashar al-Assad la Kremlin

Assad i-a transmis lui Putin ”aprecierea poporului sirian pentru sustinerea rusa in lupta contra terorismului”.

Assad s-a intalnit, marti seara, la Moscova, cu omologul sau rus Vladimir Putin, caruia i-a multumit pentru ”ajutorul” sau in conflictul sirian. De notat ca este prima iesire oficiala din Siria a lui Bashar al-Assad, de la debutul razboiului civil din 2011.

Assad i-a transmis lui Putin ”aprecierea poporului sirian pentru sustinerea rusa in lupta contra terorismului”.

”Terorisul care s-a raspandit in regiune putea sa castige si mai mult teren daca nu erau actiunile dumneavoastra militare si decizia dumneavoastra” de a interveni in Siria, a declarat Assad la Kremlin, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusa, infomrmeaza Rtbf. Insa Kemlinul a anuntat aceasta vizita ieri dimineata, astaptand intoarcerea lui Assad in Siria pentru a oficializa. ”La cererea dumneavoastra am adus un ajutor pretios poporului sirian in lupta sa contra terorismului”, a declarat Vladimir Putin. Presedintele Federatiei Ruse a subliniat ca o reglementare politica a conflictului din Siria va fi posibila ”cu participarea tuturor fortelor politice, etnice si religioase” ale tarii, adaugand ca ultimul cuvant ”trebuie sa-l aiba poporul sirian”. Evocand interventia militara rusa, Putin a declarat: ”Ceea ce ne ingrijoreaza in Rusia este ca, din pacate, pe teritoriul sirian lupta impotriva fortelor guvernamentale cel putin patru mii de combatanti din fosta Uniune Sovietica. ”Discutiile au fost de durata iar tematicile abordate sunt destul de clare pentru toata lumea”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, precizand ca Vladimir Putin ”a fost informat in detaliu de catre Assad despre situatia din Siria”. Televiziunea siriana a anuntat ca Assad a exprimat ”aprecierea poporului sirian pentru sustinerea rusa in lupta contra terorismului”.

Acord ruso-american cu privire la distantele de securitate pe cerul sirian

Rusia si SUA au semnat, marti, protocolul unui acord urmarind impiedicarea incidentelor intre avioanele celor doua tari deasupra Siriei, a anuntat Pentagonul, informeaza AFP. ”Documentul contine o serie de reguli si restrictii urmarind impiedicarea incidentelor intre avioanele ruse si cele americane”, a informat si adjunctul Apararii ruse, Anatoli Antonov. Potrivit purtatorului de cuvant al Pentagonului, Peter Cook, documentul semnat insista pe profesionalismul de care trebuie sa dea dovada pilotii, recomanda utilizarea anumitor frecvente radio comune si preconizeaza crearea unei linii de comunicare secundare, la sol. Insa Cook a subliniat ca acest acord nu este un punct de plecare pentru o cooperare mai ampla intre SUA si Rusia. ”Nu exista zone de cooperare, de partajare a informatiilor sau a informatiilor cu privire la tinte. Continuam sa apreciem ca strategia Rusiei in Siria este contraproductiva iar sustinerea presedintelui Assad nu va face decat sa inteteasca razboiul civil”, a spus acesta. Pana in prezent, nu a avut loc un incident major pe cerul sirian dar, potrivit americanilor, avioanele Coalitiei au fost constranse sa-si schimbe directia pentru a evita sa se regaseasca in aceeasi zona cu aparatele rusesti.

La ce foloseste ISIS masinile 4×4

In timp ce nu este limpede de unde au teroristii autoturisme de teren marca Toyota, Nissan sau Mitsubishi, ISIS a publicat executiile a doi ”spioni” in Libia, in apropiere de orasul Derna, informeaza Russia Today. Una dintre victime, prezentata ca fiind Rushdi Ageela Omran Al- Masouri, este legata de maini , agatata de un pick-up si apoi tarata pe asfalt pana moare in chinuri groaznice. Alte masini albe ruleaza incet in urma acestuia. Celalalta victima a fost obligata sa-si sape groapa si apoi a fost impuscata in cap.

 

author avatar
Tudor Borcea
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger