AcasăNewsVizita sefului NATO in Romania a bagat frica in rusi: "Planul NATO...

Vizita sefului NATO in Romania a bagat frica in rusi: „Planul NATO ne face sa ne gandim la o confruntare prelungita”

Romania a fost vizitata, marti, de generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al Fortelor Aliate din Europa, acesta discutand cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cu premierul Romaniei, Victor Ponta, dar si cu ministrul Apararii, Mircea Dusa.

In contextul situatiei alarmante din estul Ucrainei, Breedlove a precizat ca „NATO va lua, cat de curand, o decizie privind pozitionarea de echipamente militare grele in Romania”.

Anuntul sefului NATO nu a ramas fara urmari. Rusii au intrat in panica si sustin ca „riscul pentru noi este ca direct la granitele noastre, la o distanta de numai doua operatiuni de front, apar trupe NATO. NATO se intareste la acele frontiere pe care le-a atins in limitele Pactului de la Varsovia. Planul lor ne face sa ne gandim la o confruntare pe termen lung”.

Konstantin Sivkov, presedintele Academiei pentru Probleme Geopolitice din Moscova si doctorul in stiinte militare, este de parere ca „la desfasurarea de vehicule blindate, sisteme de arme antiaeriene, avioane de lupta si artilerie pe care o prezinta NATO, pot ajunge la Moscova in termen de o luna”.

In plus, Sivkov anunta ca „din informatiile mele, aviatia NATO are posibilitatea sa ajunga in mai putin de o jumatate de ora pana la principalele noastre noduri de comunicatii si pana la aerodromurile noastre, ceea ce pentru noi reprezinta o amenintare”.

author avatar
Cristi Ionita
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger