AcasăNewsVivat Merkel! Vom cersi inca patru ani mila Germaniei

Vivat Merkel! Vom cersi inca patru ani mila Germaniei

La ora la care cititi aceste randuri este mai mult ca sigur ca „Mutti” Merkel sa fie deja pentru a patra oara cancelar al Germaniei. Asta nu inseamna decat inca patru ani de cersit inutil intrarea noastra in Schengen. Si alte alea.

Merkel e victorioasa inca patru ani de umilinte pentru Romania

Desigur, e greu de spus cum ne-ar fi mers daca Martin Schulz ar fi preluat fraiele Germaniei. Esential, politica fata de Romania nu prea avea cum sa fie modificata, dar, totusi, domnul Schulz  este din familia social democrata. Adica, era de sperat ca ar fi fost mai cu aplecare spre doleantele popoarelor pe care le-a pastorit pana la inceputul acestui an ca presedinte al UE.

Romania, ciuca batailor

Stiti ce vreau sa spun, era o speranta. Cu Merkel inainte, lucrurile vor ramane total neschimbate pentru noi. Multi romani ziceau, la un moment dat, ca Olanda nu ne are la suflet, si ca nici Austria nu ne inghite, si ne tot pun piedici, care pe unde pot, bla, bla, bla.Cred ca, acum, lucrurile s-au limpezit. Dupa ce Juncker a cerut intrarea Romanei si Bulgariei in Schengen, Germania, sefa Europei, a fost prima care ne-a tras un „nici vorba, sarantocilor” drept in fata, asa, ca sa o tinem minte pe vecie. Germania lui Merkel. Poate Germania lui Schulz ar fi fost mai induratoare.

„Stars and stripes”

Dar, ce mai batem campii? Treaba e clara. Cu„Mutti” la carmele Germaniei,  o sa luam la MCV-uri in freza cat va fi nevoie, pana o spunem singuri ca nu suntem demni de Schengen. Probabil, la aceasta ora, toti sefii politici ai Romaniei, indoiti de sale, au felicitat-o pe Merkel pentru noul ei succes, in loc sa-o intrebe verde-n fata cat trebuie sa mai patimim pentru hachitele ei de nudista batrana.  Din nefericire, n-au ai nostri sange-n instalatie pentru o asemnea abordare. In schimb sugerez Cotrocenilor si Victoriei ca am putea macar s-o enervam pe „mutti”. Si calea cea mai sigura este aceea de a merge pe mana americanilor, singurii care se pare ca au nevoie de noi in Europa.

Blitzkrieg pentru Bundestag

Aproximativ 61, 5 milioane de germani cu drept de vot (29,9 milioane de barbati, 31,7 milioane de femei si trei milioane de alegatori care au votat pentru prima data) au fost asteptati, ieri, la birourile de votare pentru a alege cel de-al 19-lea Parlament. Un scrutin prezentat de istoric: pe de-o parte marea favorita Angela Merkel in cursa pentru un al patrulea mandat de cancelar, pe de alta parte, perspectiva intrarii in legislativ a partidelor nationaliste, in special Alternativa pentru Germania (creditat cu 11% din intentiile de vot), o premiera dupa 1945. Toate sondajele indicau favorit blocul conservator CDU-CSU ( Uniunea Crestin-Democrata si Uniunea Crestin-Sociala) cu 36, 8% intentii de vot, in timp ce social-democratii rivalului direct Martin Schulz erau creditati cu 21%-22%. ”Avem nevoie de toate voturile pentru a putea continua sa traim in bunasatare si sa ne bucuram de viata din Germania, faptul ca am scazut cu jumatate somajul in ultimii 12 ani nu ne face sa ne culcam pe lauri. Stim ca traim in secolul 21 in momentul in care trebuie sa gasim raspunsuri noi pentru provocari noi”, a declarat Angela Merkel inainte de scrutin. ”Nu lupt pentru interese personale, nici pentru sondaje de opinie, pentru cifre. Ma bat pentru convingerile si principiile noastre. Pentru voi, pentru oamenii acestei tari”, a spus Martin Schulz. Potrivit datelor oficiale, numarul celor care s-au prezentat la urne a fost cu 400.000 de alegatori mai mic decat la ultimele alegeri legislative din 2013. Cu un al patrulea mandat consecutiv, Merkel ii va egala pe Konrad Adenauer si pe mentorul ei politic, Helmut Kohl, singurii doi cancelari care au reusit aceasta performanta in Germania de dupa razboi.

author avatar
Catalin Dumitrescu
568 afisari

1 COMENTARIU

  1. Problemele Romaniei vor incepe sa se rezolve doar in momentul in care vom alege un presedinte roman, patriot si de ce nu nationalist. Pina atunci cu alogeni o ducem cum se vede. Iar un presedinte adevarat, vom putea alege numai dupa distrugerea politiei politice a DNA care lucreaza pentru interese straine Romaniei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger