Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Viteza pe soselele Romaniei ar putea scadea de la 90 la 70 de kilometri pe ora

Viteza pe soselele Romaniei ar putea scadea de la 90 la 70 de kilometri pe ora

Autor:

Un studiu realizat de International Transport Forum in 10 tari arata faptul ca numarul de accidente si de victime creste de ficare data cand limitele de viteza legale cresc.

 

sofer nervos 720x391 Viteza pe soselele  Romaniei ar putea scadea de la 90 la 70 de kilometri pe ora

Ideea de a avea o viteza de numai 70 de km pe ora deja ii oripileaza pe soferii romani

Aceasta este concluzia foarte clara a unui studiu interguvernamental pe care organizatia International Transport Forum (ITF) l-a realizat in 10 tari care au crescut sau au scazut recent limitele de viteza pe anumite sectoare de drum: Australia, Austria, Danemarca, Franta, Ungaria, Israel, Italia, Norvegia, Suedia si Statele Unite ale Americii. Conform acestui studiu, problema majora a cresterii limitei de viteza este faptul ca accidentele cresc disproportional. Astfel, daca viteza medie a masinilor creste cu 1%, frecventa accidentelor pe respectivul tronson de drum creste cu 2%, frecventa accidentelor grave creste cu 3%. in timp ce accidentele cu victime cresc cu 4%. In urma studiului, specialistii ITF le recomanda autoritatilor sa utilizeze urmatoarele “limite rezonabile de viteza”:

– Maxim 30 km/h in zonele rezidentiale urbane in care masinile si pietonii impart aceleasi spatii;

– Maxim 50 km/h in zonele urbane cu intersectii succesive in care riscul de coliziuni laterale este crescut;

– Maxim 70 km/h pe soselele extraurbane in care nu exista parapeti de protectie intre sensuri, riscul de coliziuni frontale fiind astfel foarte ridicat.

Romania respecta in acest moment limitele indicate de recomandarile urbane, insa viteza limita maxima pe sosele este de 100 km/h (pe Drumuri Nationale si Europene) si de 90 km/h pe celelalte categorii de sosele.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!