AcasăNewsVirusul pestei porcine in Teleorman. Daea: imi pun mari semne de intrebare

Virusul pestei porcine in Teleorman. Daea: imi pun mari semne de intrebare

Petre Daea vrea ca românul să mănânce "româneşte". A luat o decizie în favoarea producătorilor autohtoni

Ministrul Agriculturii se intreaba daca nu cumva virusul pestei porcine ar fi putut ajunge intentionat in judetul Teleorman.

„O spun foarte clar (…) ca imi pun mari semne de intrebare daca intentionat, daca este o nesabuinta a unuia, nestiind despre ce este vorba. Organele abilitate vor stabili care este situatia acolo. Eu n-am de unde sa stiu acest lucru. Insa imi pun semne de intrebare si, evident, ne punem toti semne de intrebare cum pot sa ajunga doua cadavre in padure pur si simpu. Iata de ce Autoritatea Sanitar-Veterinara a dat dispozitie si a solicitat Directiei Sanitar-Veterinare de la Teleorman (…) sa ia masurile juridice care se impun, sa ceara sprijinul organelor abilitate pentru a vedea despre ce este vorba acolo. Nu ne putem juca cu asemenea situatie. (…) Sa inteleaga toti ca este o boala extraordinar de periculoasa”, a declarat Daea, intr-o interventie telefonica la Antena3.

Multi isi amintesc faptul ca fiul lui Liviu Dragnea, actualul sef PSD, are o ferma de porci in judetul amintit. MArti, ANSVSA anunta ca „Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti (I.D.S.A.) – Laboratorul National de Referinta pentru Pesta Porcina Africana (PPA) a confirmat prezenta virusului acestei boli in probele prelevate din resturi de cadavru de porc (os lung) gasite intr-o zona situata in extravilan (padurea Slobozia Mandra)”.

author avatar
Andrei Coman
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger