AcasăNews"Virusul Antena 3": il ucide pe Basescu ca sa-ti ucida calculatorul

„Virusul Antena 3”: il ucide pe Basescu ca sa-ti ucida calculatorul

Antena 3 se declara victima unui atac informatic. Pe mai multe adrese de mail s-au primit mesaje de la adresa noreply@antena3.ro, in care era anuntata moartea presedintelui. Daca este accesat link-ul indicat pentru a afla detalii, se descarca un virus extrem de nociv pentru computer.

Iata textul e-mailului:

„Subiect – Socant! Presedintele Basescu a suferit un accident mortal!
Soc national! Traian Basescu este desfigurat dupa ciocnirea frontala a masinii prezindentiale cu un alt vehicul aflat in trafic. Imagini in
premiera aici (link).”

Antena 3 face pe site-ul sau precizarea ca „nu are nici o legatura cu acest atac informatic„. In ciuda dragostei pe care i-o arata sistematic lui Basescu, adaugam noi.

Antena 3 da detalii despre astfel de virusi: „Autorii acestui tip de atac informatic se folosesc de contexte politice specifice sau de evenimente tragice pentru a raspandi virusi in masa. Destul de rare in Romania, la nivel mondial sunt frecvent utilizate. In octombrie 2010, intr-un alt atac informatic la nivel national, un mail ce parea primit de la Ministerul de Finante informa privind asa-zise rambursari de impozite.”

author avatar
Catalin Tache
385 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger