AcasăNewsViorica ii da peste mana Margaretei

Viorica ii da peste mana Margaretei

Premierul Viorica Dancila pare ca se tine tare in ceea ce priveste Casa Regala si banii pe care Dragnea si Tariceanu i-au promis principesei Margareta. Cica guvernul sustine proiectul de lege initiat de liderii Parlamentului, care propun infiintarea la Palatul Elisabeta a unei institutii publice, intitulata Regele Mihai I, cu o finantare anuala de 860.000 euro, asigurata de la bugetul de stat. Ultima parte, cea cu banii, nu-i prea convine.

Concret, Dancila subliniaza ca institutiei nu ii pot fi prealocati prin legea de infiintare banii respectivi si nici finantare pentru acest an din Fondul de rezerva al Guvernului. Si ca sa para ca e interesata si sa nu refuze din prima, Viorica Dancila le cere lui Dragnea si Tariceanu sa indice masurile de compensare a cheltuielilor bugetare implicate. Astfel de obiectii conduc, de obicei, la avizarea negativa de catre Guvern a unui proiect de lege. Indirect, Viorica ii da, oarecum, peste mana Margaretei si lui Duda, dar si un pic peste nas celor doi lideri ai coalitiei carora le-au casunat sa daruiasca familiei regale atat Palatul Elisabeta, cat si niste sute de mii de euro „sa aiba si gura lor ce manca”. Dragnea si Tariceanu propun ca institutia pentru promovarea valorilor nationale ”Regele Mihai I” sa functioneze ca autoritate administrativa autonoma, cu personalitate juridica, sub control parlamentar. Sediul Institutiei a fost propus Palatul Elisabeta, situat in Soseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, nr. 28, sector 1, Bucuresti. Propunerea legislativa prevede alocarea anuala de la bugetul de stat a unei sume in lei echivalenta cu 860.000 euro, pentru acoperirea unor cheltuieli curente si de capital, suma urmand sa fie actualizata din oficiu conform cu rata medie anuala a inflatiei. De altfel, „regina gafelor” are dreptate. Dancila arata ca Guvernul nu poate fi obligat sa finanteze din Fondul de rezerva bugetara activitatea noii institutii pentru anul in curs, deoarece banii din Fond sunt destinati prin lege unor cheltuieli neprevazute sau de urgenta. Serios, care e urgenta in privinta familiei regale?

author avatar
Andrei Coman
904 afisari

5 COMENTARII

  1. E o suma ridicolă cum e si madama, numai Castelul Peles necesita interventie urgenta de reparatii sa nu se darame de min 1 mil €. Mai trec strainii si te rad pe langa castelele lor.Pietrele stau proptite in pari.

  2. Macar daca din bani ar restaura Casino Constanța ca il ia valul pe faleza de igrasie sau macar sa puna la Jii langa ia o camera ? cu gardian sa nu mai scrie copii pe opera maestrui Brancusi :Livas + Veronica = ?

  3. Romania e REPUBLICA ce sa caute aici o asa zisa ”casa regala”? Dupa cate avere a reprimit familia fostului rege cred ca are bani destui sa se intretina nu sa ceara contribuabililor romani sa-i plateasca bani de intretinere . Sa mai vanda din averi , inclusiv terenuri arabile si paduri si se rezolva problema, Si nu in ultimul rand sa rezolve si situatia dcelor 47 tablouri de mare valoare donate de Carol Romaniei (!!) si nu fostului rege Mihai si pe care acesta le-a scos din țară in data de 3.01.1948 cu concursul unor inculti de comunisti si bolsevici ( care eraau la putere) si care doreau sa scape de el cat mai repede. ALO! TABLOURILE Romaniei domnilor , unde sunt?
    Un gest frumos a facut fostul ginere al fostului rege MIhai careauzind de scandalul tablourilor /din presă/ a inapoiat Romaniei in anii 90 un tablou din cele scoase din țară de fostul rege . El il primise ca dar de nunta de la socru . Un gest onorabil. Asta sa faca familia fostului rege si cu celelalte tablouri !

  4. Vorbesti din istoria securismelor. A făcut Romania refetendum pt republica si nu stiu eu? Nu ni s-a impus contrar vointei de bolsevici .Nu s-a castigat prin revolta ca in Franta. Revolutia noastra a fost de eliberare de comunism si libertate dar nu s-a facut referendum poate propune presedintele forma de guvernământ. Tablourile sunt la activisti in Primaverii prin filmele lui Sergiu am mai vazut si la securisti. Micul rege si mama lui numai de tablou nu se gandeau cand trenul era plin de spioni Nkvd si Cia cum se convenise pana in Elvetia. Le eraa frica sa nu fie impuscati ca Romanovii in tren sau undeva in padure. Vorba americanilor – eram prieteni si aliati cu rusii dar peste noapte am intors tancurile spre ei apoi a aparut un zid-probabil sa nu-i comunizeze si pe ei… Ma cum vezi tu tablourile da nu vezi cine a furat tara si neamul, este nu vezi, nu vezi padurea de copaci este?

  5. Deci puiule, daca americanii erau pe plaiul nostru incepeau razboiul nu cand Molotov a luat Basarabia ci cand Lenin ne-a luat tezaurul. Probabil ca daca Hitler nu era, il inventau americanii in 1919.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger