AcasăNewsViorel Hrebenciuc si ceilalti inculpati din dosarul retrocedarilor, trimisi in judecata

Viorel Hrebenciuc si ceilalti inculpati din dosarul retrocedarilor, trimisi in judecata

Cei 17 inculpati din dosarul retrocedarilor, in frunte cu Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc si Tudor Chiuariu, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie.

Dosarul a ajuns la Instanta Suprema, dar este inca in camera preliminara, pentru verificarea masurilor preventive, urmand sa se stabileasca termen.

Actiunile celor 17 inculpati au facut ca Romsilva sa fie pagubita cu peste 300 de milioane de euro, dupa ce afaceristul Gheorghe Paltin Sturdza a obtinut retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau.

Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Gheorghe Paltin Sturdza si Dan Costin Bengescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional prin care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor.

Tudor Chiuariu, fostul ministru al Justitiei, este acuzat, in acelasi dosar, de trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce i-a cerut lui Gheorghe Paltin Sturdza trei milioane de euro pentru a-l ajuta sa puna mana pe un teren de peste 6.000 de hectare de padure.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu, afaceristul Gheorghe Paltin Sturdza, judecatorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, seful Romsilva, Adam Craciunescu, judecatoarea Anca Roxana Adam de la Tribunalul Brasov, sotia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia si Iulian Durlan sunt cei 17 inculpati trimisi in judecata de procuroii anticoruptie.

Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Gheorghe Paltin Sturdza, Lorand Andras Ordog, Dan Costin Bengescu si Iosif Kadas sunt arestati preventiv, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob si Janica Poenaru au fost plasati in arest la domiciliu, Tudor Chiuariu este cercetat penal sub control judiciar, iar ceilalti inculpati sunt cercetati in stare de libertate.

author avatar
Cristi Ionita
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger