AcasăNewsVine un val de frig: Informare meteo valabila pana in ultima zi...

Vine un val de frig: Informare meteo valabila pana in ultima zi a anului

Daca despre faptul ca, de marti incepand, termometrele vor arata valori cu mult mai scazute fata de cele din perioada Craciunului, v-am anuntat inca din prima parte a zilei precedente, de aceasta data va precizam ca in urma cu doar cateva minute, meteorologii au facut precizari suplimentare in privinta intervalului in care vremea se va raci simtitor.

Mai exact, din cate mentioneaza reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie, prin intermediul unei informari valabile pentru mare parte in tara, incepand de marti, de la ora 13, se va face din ce in ce mai frig. Situatia se mentine cel putin pana joi, in ultima zi a anului, la aceeasi ora -13.

Asadar, reprezentantii ANM vorbesc despre un proces de racire a vremii, mai accentuat in zilele de miercuri si joi, cand in mai toate zonele tarii termometrele vor indica valori – la amiaz- sub limita a zero grade. Mai mult, minimele vor cobori pana la valoarea de -10 grade, in special in nordul, dar si in centrul tarii.

Mai mult, senzatia de frig va fi sporita si de faptul ca vantul va sufla cu putere, inseosebi in zonele estica si sud-estica, dar si la munte. Mai mult, rafalele vor fi nelipsite si de pe litoral, unde specialistii se asteapta sa atinga si viteze de 60 si chiar 70 km/h.

Cat priveste precipitatiile, acestea vor fi slabe cantitativ si temporare, din cate anunta ANM. Nu va ninge in toata tara, ci doar in Carpatii Orientali si Meridionali, precum si in regiunile sudice, sud-vestice, dar si in estul Romaniei.

Chiar daca prezenta informare e valabila doar pana joi, specialistii mentioneaza ca nu scapam de frig pana la inceputul anului.

283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger