AcasăNewsVine Ghita, pleaca Ponta

Vine Ghita, pleaca Ponta

Mai curat si mai uscat, acum intr-o noua prezentare. Tot in vie?

Sebastian Ghita a fost achitat. Nu in toate dosarele, caci mai sunt, ci doar intr-unul. Bun si asa. Si unde mai pui ca i s-a revocat si mandatul de arestare. Ce-o sa faca mai departe Parchetul DNA nu stiu, mai vedem. Nu vreau sa miroasa a antepronutare, dar nasul meu de copoi pervers, si mut la nevoie, spune ca, cel putin la dosarul asta, a-ntarcat balaia. Mai incolo, cred ca o sa vedem aceeasi solutie si in restul de dosare. Practica a demonstrat, si nu o data, ca se poate juca domino si cu dosarele, unul mai penal ca altul.

Mai curat si mai uscat acum intr o noua prezentare Tot in vie

Cert nu este vorba de vreun aranjament, asta pot sa v-o spun. In justitia din statul de drept al lui Iohannis nu exista blaturi la instante. De aia se si lupta el sa-l pastreze nealterat.

Sebi sau masina?

Ghita, asadar, a scapat. Sincer, pe mine nu ma intereseaza daca a luat mita. Sau daca a dat. Pentru asta exista niste contabili care sa numere. Si, bineinteles, niste procurori care sa vada daca rezultatul socotitorilor cu abac penal bate spre ce-au vrut ei sa spuna. Nu ma intereseaza daca niste politisti si niste procurori au fost in cardasie cu Ghita, au luat sau au primit de la el, au facut evaziune sau au spalat bani. Nici macar daca unii si altii s-au folosit de informatii scurse dintr-un alt dosar, sa le fie bine ca sa nu le fie rau.

Fostul premier se gandeste si la varianta PRO Ghita numai sa iasa bine

Ca s-or fi facut manevre ca sa-l prinda pe Ghita ca a condus fara permis, iar nu ma priveste. Pentru asta sunt procurori DNA specializati, platiti de nu stim noi sa socotim, care stabilesc cine este corupt, Sebi Ghita sau masina? Sau nu pentru asta exista DNA?

Cine plateste lautarii?

Pe mine ma intereseaza, cel putin acum, cand scriu, cine scoate din buzunar banii care sa acopere cheltuielile de pana azi din dosar? Procurorii daruiesc masa cu ceva? Judecatorii care au ajuns la concluzia ca Ghita trebuie arestat misca si ei vreun leu? Sefii tuturor astora care s-au jucat de-a justitia la unitatea aia de paradeala de elita fac si ei vreo strigare? Sau nota de plata cu masa, florile si lautarii pica in sarcina statului? Stiu ca-s mic si neinsemnat in angrenajul asta imens, dar si eu fac parte din stat, rostuit pe piedestalul meu. Si cel mai bine stiu ca nu eu am dispus interceptari si filaj garla, si nici cu paradeala lui Ghita & Co. nu am umblat. Iohannis, macar acum intelegi de ce legile trebuie schimbate? Sau nu ai ajuns cu lecturile la capitolul asta?

Tolu‘ pe Chioru!

Ghita este acum un cetatean liber. Bine, el a fost liber tot timpul, mai ales ca nimeni nu a fost excesiv de curios sa vada cum si pe unde a sters-o din tara. Poate se intoarce. E treaba lui. La fel, e tot treaba lui daca a asteptat sa-l vada pe Portocala cum a luat-o la vale, de numai zidul puscariei pare sa-l opreasca. Sau i s-a spus sa aiba rabdare? Nici Kovesi nu da semne ca s-ar simti prea bine. Poate ca si aici i s-a spus sa nu se grabeasca, sa mai astepte un pic. Mai rau decat toti, insa, se simte Ponta. Si asta pentru ca nu-l vad pe Ghita sa mai miste vreun leu spre el. Gata, Victoras, n-ai decat sa astepti la banca inclusiv in weekend, pe trepte, la Sebi a secat izvorul. Degeaba te lauzi prin oras ca, venind Ghita, finantarea PRO Romania e rezolvata. Apropo, de la Nicolae Dumitru ai scos ceva? De „Niro” spun, ca sa nu confunzi. Si tot la fel, degeaba trambitezi la orice colt de strada ca Sebastian Ghita e cel mai bun prieten al tau. Iti spun eu cum sa faci: uita! Baiat destept, ca de aia a plecat cum a plecat si a ajuns unde trebuia, Ghita se va conecta la o alta conducta izvoratoare de mir. Vezi ca „mir” nu e in rusa, are alt sens. Mai bine, „tolu’ pe Chioru si drumul la Perisoru’ ”! E din intelepciunea populara, dar e de bine. Si e in romana, nu trebuie tradus.

author avatar
Valentin Boeru
6.546 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger