AcasăNewsVin zile geroase! Cod Portocaliu: se anunta minime de -22 de grade

Vin zile geroase! Cod Portocaliu: se anunta minime de -22 de grade

(foto: antena3.ro)

Vestitul ger al Bobotezei, care a lipsit cu desavarsire in ianuarie, pare sa se mute pe final de februarie.

(foto: antena3.ro)

Vestile venite sambata de la meteorologi pot fi de speriat pentru persoanele care suporta mai greu temperaturile scazute. Intreaga harta a tarii este colorata fie in galben, fie in portocaliu, corespunzator Codurilor ce vor fi valabile in urmatoarele zile in Romania. Elementul comun este frigul.

Sursa foto: site ANM

In prima faza, va intra in vigoare o avertizare meteo COD GALBEN, valabila in intervalul 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10. Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca un val de frig se va instala in Romania, cuprinzand, treptat, toate regiunile, situatie ce va face ca valorile ce vor fi indicate de termometre sa fie cu peste 10-15 grade mai mici decat cele normale pentru aceasta perioada din an. Meteorologii spun ca temperaturile maxime vor fi negative in intreaga tara si ca va fi ger noaptea si dimineata, in prima faza in special in nordul tarii, iar apoi si in restul teritoriului. Mai mult, vantul va amplifica senzatia de rece.

Totodata, specialistii ANM mentioneaza ca “din seara zilei de sambata (24 februarie) si pana duminica noapte (25/26 februarie), in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, in Muntenia, Oltenia, sudul Banatului si Dobrogea vor fi ninsori temporare, care in sud-vest vor deveni moderate cantitativ. Vantul va avea intensificari in medie cu 45…50 km/h in majoritatea zonelor, iar in partea de sud-est a teritoriului rafalele vor atinge local 55…65 km/h.”

Cat despre avertizarea COD PORTOCALIU, meteorologii transmit ca este valabila in intervalul 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10, cand “in Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar si pe parcursul zilelor, cand valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in aceasta perioada”, iar “temperaturile maxime vor fi frecvent intre -12 si -8 grade, cele minime se vor incadra in general intre -22 si -12 grade, iar rafalele vantului vor accentua senzatia de frig”.

Nu in ultimul rand, reprezentantii ANM spun ca incepand de luni dimineata, 26 februarie”aria ninsorilor se va extinde” si ca “in sud si sud-est acestea vor deveni local abundente si vor fi viscolite, in special in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei”.

518 afisari

1 COMENTARIU

  1. GERUL 5 IISUS 5, MARIA 5; GERUL 12 HRISTOS 12; Gerul 8 ILIE 8, GE.RUL. GE-Gene, RUL-Raiul. Genele din Raiul Lui Iisus și Ilie. Genele sînt învățăturile cerești care arată cum e înfăptuită întreaga Creație prin Duhul Sfînt după Casa Raiului în care stau și faptele mele între anii 2004-2070 (Lumea văzută și nevăzută, Cosmosul infinit, Pămîntul și Adam cu Eva).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger