AcasăNewsViktoria, un succes romano-bulgar

Viktoria, un succes romano-bulgar

Cristi Puiu este unul dintre regizorii nostri cei mai bine cotati nu numai in tara, ci si peste hotare. Deseori, mai mult peste hotare decat in Romania. Casa sa de productie, Mandragora, e pe cale sa mai bifeze un succes de rasunet.

Dupa succesul cu Sieranevada, care va reprezenta Romania la Oscar, Mandragora lui Cristi Puiu e pe cale sa dea din nou lovitura

„Viktoria” este o pelicula bulgaro-romana pe care cu totii o vom putea admira incepand cu 24 noiembrie, direct pe marile ecrane din intreaga tara. Filmul vine sa se inscrie in pleiada dedicata oamenilor nascuti si crescuti intr-un sistem totalitar de tip comunist, care sunt nevoiti sa ia decizii importante odata ce Partidul omniprezent si omnipotent dispare intr-un nor de fum lasand in urma ramasite veninoase si aproape de neinteles. Avem de a face cu o drama zguduitoare: Boryana este o tanara care viseaza, asa cum am facut-o noi toti, la o viata ca in vest.

Micuta sufera de o malformatie unica in lume: nu are buric

Pentru ca prezentul nu ii ofera prea multe optiuni si o viata in care griul este culoarea fiecarei zile, Boryana se hotaraste sa nu aiba copii care sa fie noul material pentru experimentul comunist. Ghinion, fiica ei Viktoria, se naste in 1979 cu o malformatie unica in lume. Pruncul nu are buric! O incredibila metafora legatura mama-fiica, cand prima nu a dorit-o pe a doua, dar nu si invers. Viktoria, fata fara buric, este denumita „copilul decadei”, o titulatura la fel de neinteles ca si malformatia ei. 10 ani mai tarziu, comunismul devine o ruina, si duce cu el mai departe vietile a milioane de oameni plutind in deriva.

In noua conjunctura sociala, un soi de haos plin de aparentele unei noi sperante, o fetita de 11 ani, pe nume Vicktoria, lupta din rasputeri pentru a castiga dragostea mamei ei de care nu a fost niciodata ombilical legata! Nu are sens sa va dezvaluim mai  mult, caci e pacat sa nu vedeti acest film cu totul aparte. Desi in Romania va rula de pe 24 noiembrie, filmul a fost deja prezentat in America, unde s-a bucurat de mare succes, atat din partea  spectatorilor, cat mai ales al criticilor de specialitate. Publicatii de rasunet precum „The New Yorker”, „Washington Square News”, „This Week in New York”, „The Hot Pink Pen”, „Criterion Cast”, „Filmmaker Magazine” sau „The Vogue Magazine” nu au avut decat cuvinte de lauda pentru pelicula semnata de regizoarea Maya Vitkova si coprodus de Mandragora , casa de productie fondata de regizorul Cristi Puiu si producatoarea Anca Puiu.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.297 afisari

2 COMENTARII

  1. Vei intelege usor ceea ce ai de facut! Avem nevoie de oameni seriosi! Hollywood: magie si bani! Bani online, cu un subiect de Hollywood! Suntem numarul unu! Suntem cei mai buni! Proiect B: un succes absolut! Rapid si complet! Proiect B: ceva de exceptie! Fa bani si vino mai aproape de Hollywood!Solicita acum detalii la adresa de email : g_cami_ro@yahoo.com.

  2. Daca aveti un calculator si conexiune la internet, alaturati-va ofertei geniale de facut bani a unui roman inteligent si ambitios.
    Este vorba de o poveste senzationala pentru Hollywood, cu cel mai socant subiect de film.Totul este absolut sigur!
    Convingeti-va, solicitand detalii la una din adresele de email ale echipei: cmunteanu55@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger