AcasăNewsViktor Orban: Bruxellesul „a luat in mod deschis partea teroristilor”

Viktor Orban: Bruxellesul „a luat in mod deschis partea teroristilor”

Intr-o interventie in fata parlamentului de la Budapesta, premierul Viktor Orban continua sirul sau de declaratii greu de inteles. De acesta data el a spus: Bruxellesul „a luat in mod deschis partea teroristilor”, ceea ce este de neinteles.

Bineinteles, premierul ungar, a dat si un fel de explicatie. „Ungaria nu este si nu a fost niciodata antieuropeana. Dimpotriva, guvernul reprezinta o pozitie europeana adevarata, protejand tratatul european actual, printre care impartirea initiala de competente intre statele membre si Bruxelles. Bruxellesul, mai degraba decat Ungaria, este cel care si-a schimbat pozitia”, a spus Orban. Ungaria nu a fost niciodata antieuropeana si guvernul sau reprezinta o pozitie europeana adevarata, iar Uniunea Europeana nu inseamna Bruxelles, ci o alianta voluntara de tari independente, a dat mai asigurari premierul Viktor Orban.

În mintea lui<br >Orban refugiaţii<br >sunt în pericol<br >pentru Ungaria<br >cea Europeană

In legatura cu disputa cu miliardarul american de origine ungara George Soros, premierul ungar a estimat ca este absurd ca un “speculant financiar”sa dea indicatii Bruxelles-ului si sa ajunga sa ii spuna Europei ce trebuie sa faca in timp ce unii lideri europeni “se inclina” in fata lui. Reamintim ca Parlamentul ungar a adoptat la inceputul lunii aprilie o lege care vizeaza Universitatea Central-Europeana (Central European University – CEU), fondata la Budapesta de magnatul american George Soros. Aceasta institutie risca sa fie inchisa sau mutata intr-o alta tara, intrucat nu indeplineste conditiile de functionare prevazute in actul normativ.

author avatar
Catalin Dumitrescu
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger