AcasăNewsViitorul european al Romaniei, la mana amicilor lui Iohannis

Viitorul european al Romaniei, la mana amicilor lui Iohannis

Liderii Comisiei de la Veneția, pregătiți să ne execute

Pe altarul ambitiilor personale, Klaus Iohannis este pregatit sa sacrifice inclusiv viitorul european al tarii. Soarta Romaniei sta acum la mana amicilor presedintelui, iar pentru preluarea puterii se arunca in joc cele mai tari carti, fara a se tine cont de riscuri sau, si mai grav, consecinte. Se merge la bluf, ca la poker, numai ca, de data aceasta, potul e controlul total asupra unui stat cu 20 de milioane de locuitori!

Liderii Comisiei de la Veneția pregătiți să ne execute

Oricat de autoritari s-ar da liderii PSD, realitatea e usor diferita de optica social-democratilor. In 2018, puterea exercitata la Bucuresti nu valoreaza cat o ceapa degerata in ochii Bruxellesului, ora exacta o dau comisiile UE, niste adunaturi de bosorogi uitati in campul muncii, probabil revigorati cu Gerovital. Degeaba incearca Liviu Dragnea sa para stapan pe situatie, Europa nu-l considera un Putin local, nici macar tupeul lui Orban nu il are, ca sa nu mai vorbim de charisma italianului Salvini. Astfel stand lucrurile, nu-i de mirare ca orice decizie luata de Guvern e aspru criticata in Occident, doar cineva trebuie sa joace rolul iepurasului incasator, nu-i asa?

Trompeta ministrului de Externe al Germaniei

Din vorba in vorba, ne-a ajuns la urechi o barfa politica foarte interesanta.

Ministrul german de Externe Heiko Maas a fost ferm in fata lui Dragnea

Cica Liviu Dragnea ar fi fost scos la tabla chiar de Heiko Maas, un german la fel de neamt ca Iohannis, doar ca ceva mai tupeist, evident mult mai coerent in exprimare si, in mod cert, mai cunoscut si respectat prin lume. Asadar, ministrul de Externe al Germaniei, un fel de trompeta a doamnei Merkel,  l-ar fi avertizat pe Dragnea ca nu-i de glumit cu recomandarea Comisiei de la Venetia privind situatia democratiei in Romania. In plus, zice-se ca herr Maas l-a bagat in seama pe Dragnea doar fiindca Livache conduce PSD, partid din aceeasi mare familie social-democrata. Altfel, spun unii, nici ca pupa presedintele Camerei Deputatilor asemenea avertisment.

Parlamentul European ne scoate la tabla

Saptamana aceasta se poate dovedi decisiva pentru Romania, deoarece in Parlamentul European are loc o discutie cruciala privind situatia din tara noastra. Ieri ne-a scos la tabla Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne. Sa te tii urecheala, ca maine vine audierea Vioricai Dancila la Strasbourg, pe tema statului de drept si a protestelor din 10 august! Va fi show, insusi Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, a cerut sa participe la sedinta, el fiind si cel care urmareste evolutia Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Opinia Comisiei de la Venetia cantareste enorm in toata povestea asta. Iata de ce Klaus Iohannis joaca un rol exponential, nemtalaii sai vor judeca Romania si ii vor stabili viitorul european! Apropo, luna asta urmeaza si discursul sasului in Parlamentul European, iar la inceput de noiembrie va veni verdictul final privind soarta tarii: se va activa sau nu articolul 7?!

Comisia de la Venetia taie si (ne) spanzura

Asadar, suntem la mana venerabililor membri ai Comisiei de la Venetia. Cine-s astia si ce fac ei, nu-i cazul sa detaliem acum, s-au scris kilometri pe marginea acestui subiect. Cert e ca vorbim despre un organ consultativ al Consiliului Europei (alcatuit din experti independenti in domeniul dreptului constitutional), care are un rol foarte important in cadrul CE, cuvantul sau cantarind decisiv in multe dintre deciziile luate.

Intre membri, intalnim multi nemti, austrieci, olandezi si belgieni, presedinte fiind italianul Gianni Buquicchio. Se spune ca orice sfat al Comisiei de la Venezia este aplicat negresit de catre Consiliul Europei, de aceea avertismentul pe care Liviu Dragnea l-a primit de la ministrul de Externe al Germaniei e, de fapt, un soi de profetie. Se anunta o toamna agitata pe scena politica a Romaniei.

Avem un aliat: Ungaria

Romania nu e singura tara din regiune care i-a suparat pe barosanii bruxellezi. A facut-o mai intai Ungaria, deja intrata in vizorul Parlamentului European printr-un vot favorabil dat activarii Articolului 7. Obisnuit sa joace tare, Viktor Orban n-a tinut cont de avertismentul Occidentului si si-a vazut mai departe de politica nationalista si autoritara demarata. Astfel, Budapesta a continuat sa demareze tot felul de colaborari (si economice) cu Rusia lui Vladimir Putin, iar in chestiunea imigrantilor nu a facut niciun pas in spate. Evident, s-a ajuns la un vot de blam impotriva maghiarilor, insa, aici vine partea interesanta, eurodeputatii Norica Nicolai si Renate Weber (din partea ALDE) au votat contra curentului. Adica, s-au opus activarii art.7, spre stupefactia globalistilor aciuati prin P.E.

Din informatiile „National”, atitudinea celor doua a fost apreciata de Viktor Orban, acesta tinand sa-i multumeasca personal lui Calin Popescu Tariceanu. Presedintele Senatului a primit cu satisfactie si mesajul ministrului maghiar de Externe, semn ca Romania are in Ungaria un aliat puternic in acest „razboi” pe care Vestul lui Macron l-a declarat tuturor celor care misca in front si refuza sa accepte politica unei Europe cu mai multe viteze.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.251 afisari

2 COMENTARII

  1. Aiurea,nu am avut,nu avem si nu vom avea vreun viitor in imperiul UE decat de Colonie de la mana doua in sus,deci sunt optimist inflacarat.

  2. Atâta vreme cât voturile românilor nu vor fi pe placul mai marilor Europei,ele nu vor însemna nimic. UE are nevoie de o Românie mută,supusă și fără pretenții. Care contează doar din perspectiva consumului (cetățenilor de mâna a doua li se cuvin produse de mâna a doua) și exploatării resurselor. În rest,o să fie bine.Pentru alții.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger