AcasăNewsVIDEO VIOLENTE - Grecia se revolta impotriva Zeilor FMI

VIDEO VIOLENTE – Grecia se revolta impotriva Zeilor FMI

Noi confruntari au avut loc la Atena, miercuri dimineata la ora 5.00 GMT (8.00, ora Romaniei), intre un grup de manifestanti si politisti, care au folosit gaze lacrimogene impotriva lor, cu cateva ore inainte de votul asupra proiectului de buget de austeritate din Parlament cerut de FMI si UE, relateaza AFP.

Votul in Parlament asupra acestui proiect de austeritate plurianual, prevazut in jurul orei 11.00 GMT (14.00, ora Romaniei), este crucial pentru continuarea ajutorului financiar international pentru Grecia, dar si pentru zona euro, care va fi in pericol in caz de esec.

Politistii au respins un grup de 400 de manifestanti de stanga in fata hotelului Hilton, din apropierea centrului orasului. Manifestantii, care incercau sa ajunga in Piata Syntagma, in apropierea Parlamentului, au fost indepartati cu ajutorul gazelor lacrimogene.

„Guvernul a decis de anul trecut sa distruga functia publica si universitatile, noi cerem alegeri, in caz contrar vom ramane in strada pentru o luna”, a afirmat Alexandros, un student la economie in anul al patrulea.

Putin mai departe, in apropierea Stadionului Panathinaikos, unde se afla de asemenea un baraj al politiei, un grup de circa 150 de manifestanti, sositi de la ora 5.00 GMT (8.00, ora Romaniei), a fost respins de politie pentru a degaja o strada vitala circulatiei in aceasta parte a orasului, a constatat un fotoreporter al AFP, care a fost bruscat de un politist in cursul confruntarilor.

Cu economii prevazute de 28,4 miliarde de euro si privatizari masive care ar trebui sa aduca 50 de miliarde de euro la bugetul statului pana in 2015, proiectul de buget este contestat de sindicate, care au declansat marti o greva generala de 48 de ore.

Manifestantii intentioneaza sa incercuiasca Parlamentul in momentul votului. La 15 iunie, in ultima zi de greva generala, ei nu au reusit sa faca acest lucru.

In cursul zilei de marti, au avut loc mai multe confruntari intre miile de manifestanti si politie, in urma carora cel putin 37 de persoane au fost ranite si alte 14 au fost retinute de fortele de ordine.

[youtube]80sIfE7cEXo[/youtube]

 

author avatar
A.P. Redactor
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger