AcasăNewsVIDEO Alerta de tsunami in India, Thailanda si Sri Lanka, dupa cutremurul...

VIDEO Alerta de tsunami in India, Thailanda si Sri Lanka, dupa cutremurul din Sumatra, Indoneziei

Persoanele de pe coastele Indoneziei au fost evacuate de urgenta, in urma cutremurului din Sumatra si dupa alerta de tsunami

India, Thailanda si Sri Lanka au lansat alerte de tsunami in urma cutremurului cu magnitudinea de 8,7 inregistrat miercuri in largul coastei occidentale a insulei indoneziene Sumatra, relateaza AFP.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 8,7 a fost inregistrat miercuri in largul coastei occidentale a insulei indoneziene Sumatra, fiind emisa o alerta de tsunami pentru intregul Ocean Indian. Seismul s-a produs la ora 8.38 GMT (11.38, ora Romaniei), la o adancime de 33 de kilometri si la circa 430 de kilometri sud-vest de Banda Aceh, capitala provinciei Aceh din insula Sumatra, a precizat Institutul american de Geofizica (USGS).

Centrul american pentru tsunami din Pacific a emis o alerta de tsunami isa pentru intregul Ocean Indian. „Seismele cu o asemenea magnitudine au potentialul de a genera un tsunami distructiv de amploare, care poate afecta zonele de litoral din intregul bazin al Oceanului Indian”, a avertizat Centrul intr-un comunicat.

Persoanele de pe coastele Indoneziei au fost evacuate de urgenta, in urma cutremurului din Sumatra si dupa alerta de tsunami

Avertizarea de tsunami precizeaza ca India a lansat o alerta de tsunami privind insulele Andaman si Nicobar, situate in Oceanul Indian. Centrul national indian de informatii oceanice a lansat o alerta cod rosu privind cele doua insule. Coastele din Andhra Pradesh si Tamil Nadu, din sudul si sud-estul tarii, au fost plasate sub supraveghere maxima.

Vezi aici VIDEO!

Autoritatile thailandeze au lansat de asemenea o alerta de tsunami si au cerut locuitorilor de pe litoralul Marii Andaman sa evacueze zona. „Oamenii care locuiesc pe coasta Andaman trebuie sa se deplaseze in zone inalte si sa ramana cat de departe posibil de mare”, a precizat centrul national de gestionare a catastrofelor.La randul lor, autoritatile din Sri Lanka au lansat o alerta de tsunami pentru intregul teritoriu, in urma seismului puternic inregistrat in largul Indoneziei, sfatuind locuitorii de pe litoral sa se refugieze in locuri sigure. Guvernul se teme de valuri seismice pe coasta orientala a insulei in jurul orei 10.40 GMT (13.40, ora Romaniei).

author avatar
Ciprian Purice
632 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger