AcasăNewsVideanu, inculpat in dosarul "Gaze ieftine" pentru Ioan Niculae

Videanu, inculpat in dosarul „Gaze ieftine” pentru Ioan Niculae

Adriean Videanu si Ioan Niculae, la un pas sa fie trimisi in judecata

Dupa aproape trei ani de ancheta, DIICOT e pe cale sa finalizeze si sa trimita in instanta dosarul  „Romgaz – Interagro” privind interventiile pentru ca firma lui Ioan Niculae sa primeasca preferential gaze la preturi mici.

Adriean Videanu si Ioan Niculae, la un pas sa fie trimisi in judecata

In acest sens, procurorii anti-mafia l-au chemat, ieri, pe fostul ministru al Economiei Adriean Videanu pentru a-i aduce la cunostinta acuzatiile si faptul ca are calitatea de inculpat. La iesire, Videanu nu a vrut sa comenteze demersul anchetatorilor, spunand doar ca i s-a schimbat incadrarea juridica si, deci, si calitatea in dosar, din suspect in inculpat. Reamintim ca procurorii au pus sub urmarire penala, in ianuarie 2012, 40 de persoane, printre care angajati cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, precum si reprezentantii unor firme din Bucuresti, intre care si patronal Interagro, Ioan Niculae.

Ioan Niculae

Acestia au fost acuzati de complot si subminarea economiei nationale, intrucat au pus in pericol sistemul energetic national, producand un prejudiciu de 126 de milioane de dolari SNGN Romgaz SA si bugetului de stat. Conform anchetatorilor, Adriean Videanu si Varujan Vosganian, cand au fost ministri ai Economiei, au aprobat, semnat si sustinut in Guvern sase ordine, respectiv trei memorandumuri, pentru a sprijini interesele financiare ale omului de afaceri Ioan Niculae si au utilizat SNGN Romgaz, unitate nationala de interes strategic, in interesul firmei lui Niculae.

author avatar
Andrei Coman
361 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger