AcasăNewsVideanu cere bilet de voie pentru Arabia Saudita

Videanu cere bilet de voie pentru Arabia Saudita

Adriean Videanu a solicitat incuviintarea instantei pentru a fi lasat sa se ocupe de afaceri. Judecat sub control judiciar in dosarul “Bica 2”, fostul ministru al Economiei a ceurt voie pentru a merge in Arabia Saudita unde ar trebui sa poarte negocieri cu eventualii cumparatori de marmura.

Adriean Videanu vrea sa faca afaceri in Arabia Saudita

Deocamdata, Videanu mai are de asteptat pana sa poata pleca din Romania, intrucat judecatorii au respins solicitarea fostului ministru.

Ramane cu interdictia de a parasi tara

Potrivit avocatului lui Adriean Videanu, Cristian Ene, fostul ministru a cerut instantei bilet de voie pentru perioada 25 aprilie – 9 mai. Ene a declarat ca firmele lui Adriean Videanu sunt singurele exportatoare de marmura din Romania si ca acesta trebuie sa mearga in Arabia Saudita pentru a purta negocieri cu persoane interesate de achizitia de marmura si sa incheie contracte pentru exportarea acestui material. Insa instanta suprema a respins cererea lui Videanu, mentinand deocamdata restrictiile impuse de masura controlului judiciar. Conform avocatului Ene, Videanu asteapta motivarea deciziei de respingere a cererii, urmand sa-si incerce din nou norocul cu o alta solicitare. Fosta sefa a DIICOT, Alinei Bica, este acuzata de abuz in serviciu in cazul lui Adriean Videanu, respectiv admiterea solicitarii acestuia de ridicare a sechestrului asigurator de pe 80 de actiuni, care fusese pus de procurorul care instrumenteaza dosarul Romgaz-Interagro. La cererea de ridicare a ridicare a sechestrului, Videanu a depus inscrisuri cuprinzand date si informatii conform carora nu mai detinea actiunile din august 2012, imprejurarea care nu era reala, potrivit anchetatorilor.

 

author avatar
Andrei Coman
541 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger