AcasăNewsVictor Surdu, parlamentar si dincolo de moarte

Victor Surdu, parlamentar si dincolo de moarte

Conducerea Camerei se face ca a uitat de decesul deputatului. Desi l-a plans pe deputat, conducerea Camerei se incapataneaza sa-l tina inca viu, tergiversand vacantarea mandatului.Meschinele calcule politice pot trece peste orice, chiar si peste moarte. O demonstreaza situatia regretatului Victor Surdu care, desi a plecat dintre noi de mai bine de o luna, este inca demnitar in Parlamentul Romaniei.

Incurcati de ineptiile de ei votate, parlamentarii tin in continuare blocat mandatul lui Victor Surdu

Puterea si Opozitia se bat pe locul mortului

Hotararea privind vacantarea mandatului nu a fost nici pana acum votata de plen, motiv pentru care nici nu se pot declansa alegerile partiale in colegiu. Potrivit legii, alegerile partiale trebuie organizate in maximum 3 luni de la vacantarea unui mandat de parlamentar. In cazul lui Surdu, intarzierea este cauzata de o hiba a Regulamentului Camerei care nu prevede niciun termen pana la care sa fie declarat vacant mandatul in caz de deces.

„Fara o decizie a Camerei Deputatilor de vacantare Autoritatea Electorala Permanenta nu poate face o propunere de data la care sa se faca alegeri. E prima data cand ne intalnim cu un termen atat de lung ca sa se decida vacantarea unui post”, a explicat vicepresedintele AEP, Marian Muhulet.

Faptul ca s-a ajuns in aceasta situatie nu constitue o surpriza pentru nimeni, parlamentarii nostri fiind deja celebri pentru aberatile legislative pe care le-au produs de-a lungul timpului. Trist este ca Puterea si Opozitia au transformat si acest subiect delicat intr-o circoteca politica. Tonul l-au dat liberalii si pesedistii care i-au acuzat pe democrat-liberali ca tag de timp pentru simplul motiv ca stau prost in sondaje si nu sunt dispusi sa se confrunte cu un esec electoral. De partea cealalta, pedelistii riposteaza acuzand-i pe pesedisti ca au generat cu buna stiinta aceasta situatie prin neprezentarea unei cereri oficiale. „Inca nu avem solicitare din partea grupului PSD pentru a face acest proiect de hotarare”, a incercat Roberta Anastase sa inchida gura opozitiei.)

author avatar
Ana-Maria Ludatser
902 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger