AcasăNewsVictor Ponta: "Trebuie sa ne pregatim pentru valuri de imigranti"

Victor Ponta: „Trebuie sa ne pregatim pentru valuri de imigranti”

Aflat in turneu prin tarile arabe, premierul Victor Ponta a dat un interviu pentru celebrul post de televiziune Al Jazeera.

Principala tema abordata a fost cea a imigrantilor care sunt gata sa-si dea viata in speranta ca vor ajunge in Uniunea Europeana si vor avea parte de un trai mai bun.

Sute de persoane si-au pierdut viata in incercarea de a ajunge in UE la bordul unor ambarcatiuni mai degraba improvizate, iar Victor Ponta sustine ca „este inacceptabil sa-i respingem sau sa-i lasam sa moara pe mare pe imigrantii care vor sa ajunga in Uniunea Europeana”.

Premierul Victor Ponta este de parere ca „Romania trebuie sa se pregateasca pentru a primi valuri de imigranti in conditiile in care Marea Neagra a devenit o noua ruta pentru cei care vor sa ajunga in vestul Europei. Sa nu uitam ca Turcia este la doi pasi de noi si numai acolo exista doua milioane de refugiati sirieni fugiti de razboiul din tara lor”.

Dupa ce s-a intalnit cu regele Arabiei Saudite, Salman Bin Abdulaziz Al Saud, Victor Ponta a ajuns in acest weekend in Qatar, el urmand sa se mai intalneasca cu figuri marcante din Kuweit si Emiratele Arabe Unite.

author avatar
Cristi Ionita
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger