AcasăNewsVictor Ponta solicita o ancheta in marile magazine

Victor Ponta solicita o ancheta in marile magazine

Prezent, miercuri, la sedinta saptamanala a Guvernului, premierul Victor Ponta a anuntat ca a solicitat o ancheta in privinta modului in care reprezentantii marilor magazine au crescut pretul la diferite produse alimentare.

De la 1 iunie, TVA-ul ar trebui sa scada la alimente de la 24% la 9%. In mod normal, acest lucru ar trebui sa se traduca printr-o scadere semnificativa a preturilor.

Totusi, reprezentantii mai multor centre comerciale au purces, in ultimele zile, la cresterea de preturi pentru produsele alimentare. Totul pentru ca, in momentul in care se va face reducerea TVA-ului, preturile sa ramana practic precum cele de dinainte.

Reprezentantii centrelor comerciale cauta sa profite astfel si de ideea conform careia micii comerciantii nu mai au voie sa-si vanda marfa prin piete daca nu ofera la schimb un bon fiscal sau o hartie asemanatoare.

Nemultumit de situatia la care s-a ajuns, premierul Victor Ponta a anuntat ca solicita o ancheta pentru a se stabili daca reprezentantii centrelor comerciale au crescut intr-adevar preturile si daca au facut-o in mod nejustificat.

„Il rog pe ministrul Agriculturii, pe presedintele Consiliului Concurentei si pe sefii ANPC, sa incepeti sa verificati daca ceea ce a aparut in presa e adevarat. Daca hipermarketuri sau centre comerciale profita de cea mai buna masura pe care puteam s-o luam vreodata – reducerea TVA – pentru a-si mari preturile acum ca sa ramana dupa aceea la nivelul pe care si-l doresc. Vreau sa va rog sa vedem daca sunt intelegeri necompetitive. Sa verificam daca e adevarat, apoi sa propuneti solutii legale si normale in UE. Nu putem ingheta preturile, putem insa sa obligam pe toti cei care activeaza pe piata romaneasca, prin masuri foarte clare si dure, sa respecte principiul competitivitatii si sa aplice la 1 iunie scaderea preturilor asa cum se impune prin scaderea TVA”, a fost mesajul transmis de Victor Ponta.

author avatar
Cristi Ionita
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger