AcasăNewsVictor Ponta si alti politicieni, la moastele Sfintei Parascheva, la Iasi

Victor Ponta si alti politicieni, la moastele Sfintei Parascheva, la Iasi

Sfanta Cuvioasa Parascheva, 14 octombrie. In aceasta zi sfanta, peste 25.000 de credinciosi s-au adunat la Catedrala Mitropolitana din Iasi pentru a se ruga la moastele Sfintei Parascheva, facatoare de minuni. La Iasi au ajuns mai multi politicieni, printe care si Victor Ponta.

Slujba Liturghiei a inceput in jurul orei 09.00 , pe scena amenajata pe pietonalul Stefan cel Mare. La Catedrala Mitropolitana au venit cateva zeci de oficialitati – autoritati locale, judete, politicieni printre care Victor Ponta, Elena Udrea, Varujan Vosganian, primarul Iasului, Gheorghe Nichita, dar si Cristian Adomnitei. Slujba a fost oficiata de zece preoti, in frunte cu mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

In curtea Mitropoliei, pelerinii care au atins Racla Sfanta in timpul zilei au ramas peste noapte tocmai ca sa prinda Hramul Sfintei Parascheva. Pentru ca in catedrala era foarte aglomerat, multi nu au avut de ales si au dormit afara, sub cerul liber, scrie Romania TV.

Pe 14 octombrie, premierul a lasat si un scurt mesaj pe o retea de socializare. „Cu ocazia sarbatorii de Sfanta Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, le doresc romanilor sa fie calauziti de cele mai bune ganduri si le urez tuturor multa sanatate si bucurie alaturi de familii!”, a fost mesajul transmis.

author avatar
Anca Murgoci
338 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger