AcasăNewsVictor Ponta si-a adus aminte ce trebuia sa faca

Victor Ponta si-a adus aminte ce trebuia sa faca

Ponta rabufneste si nu se uita in cine loveste

Victor Ponta a facut praf, in direct la TVR, intreaga gasca politica, despre care spune ca se razboieste ca chioara pentru putere ignorand interesul fundamental al tarii: ramanerea in UE ca membru de rangul I. Iar cei mai vinovati de periclitarea viitorului Romaniei sunt Klaus Iohannis si Dacian Ciolos, sustine Ponta.

România distrusă de un preşedinte pro Germania şi un premier pro Franţa

Nici actuala guvernare PSD nu il multumeste pe Ponta. Si asta nu numai din cauza ca nu-l suporta pe Liviu Dragnea, ci si pentru ca atat presedintele cat si guvernantii se inchina in fata puterilor occidentale fara a ridica un deget macar in apararea intereselor Romaniei intr-un moment in care tara noastra este in pericol sa fie aruncata la periferia UE.

Dati afara de la masa deciziilor

Ca sa-i trezeasca la realitate pe conducatorii de astazi ai Romaniei, Victor Ponta le-a atras atentia asupra planului de viitor croit de presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Un plan care prevede construirea unei Uniuni Europene formata din tari cu grade diferite de integrare – respectiv acea Uniune Europeana ”cu doua viteze” in care statele sarace din Est sa fie lasate balta de occident. Sumbru pentru Romania, planul urmeaza sa fie prezentat de Juncker chiar la summit-ul care va avea loc la Roma pe 25 martie, autorul precizand ca asteapta reactiile liderilor tuturor statelor UE pana in toamna acestui an. Mai exact dupa alegerile care vor avea loc inGermania, Franta si Olanda, Juncker sperand in mod evident ca noii lideri alesi vor agrea formula propusa de el. Cert este ca sabia care sta deasupra capului Romaniei in acest moment ar putea fi indepartata doar cu ajutorul unui lobby extern puternic si insistent facut de o clasa politica responsabila si coerenta – ceea ce noi nu avem nici macar in stare embrionara. ”Intelegeti de ce Romania nu are voie sa isi faca propria politica externa, regionala sau europeana? Intelegeti de ce in tara noastra nu avem voie sa vorbim despre altceva decat <<lupta anticoruptie>>? De ce nu avem voie sa ne alaturam <<Grupului de la Visegrad>> (Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria) care este pro SUA si se lupta cu liderii UE pentru interesul propriilor cetateni? De ce la ultimul Consiliu European (cand s-a discutat practic aceasta schimbare fundamentala de Strategie a UE) presedintele Iohannis a vorbit despre Ordonanta 13? De ce trebuia sa avem presedinte <<pro Germania>> si prim-ministru <<pro Franta>> (Dacian Ciolos – n.r.)? De ce daca vrei sa te lupti pentru romani ori ai dosar penal ori ies cei <<frumosi si liberi>> in strada sa-ti ceara demisia? Eu tot strig de luni de zile la emisiunile TV si aici, pe contul de Facebook, ca Romania iar este data afara de la masa deciziilor din UE – totul cu evidenta complicitate a celor care ne conduc azi! Si raman cu strigatul”, reclama Ponta.

Viteazul de dupa razboi

Si tot el subliniaza ca razboaiele interne, purtate din interese politice personale si meschine, au un singur efect major: dau senzatia ca tara nu e guvernata si lasa Romania fara reprezentare in lume in acest moment crucial pentru viitorul ei. Comparat cu realitatea romaneasca, chiar daca are o tenta nationalista discursul fostului premier este unul corect, punctual si pe bune, cum se spune, dar tardiv. Nu de alta dar Romania se pleca in fata ”Inaltelor Porti” si pe vremea cand Ponta conducea Guvernul.

Fostul premier are gand de duca

Victor Ponta nu se multumeste sa-l critice pe Liviu Dragnea pentru modul in care conduce PSD-ul, ci chiar ia in calcul plecarea sa din partid. ”In afara de domnul Dragnea nu mai e nimeni la partid, el e singur, ceilalti aplauda. E pe persoana fizica, niciodata nu a mai fost asa. Uite ca se mai iau si decizii gresite. Eu sunt comentator, daca nu ma intreaba nimeni in PSD, vorbesc in presa. Nu imi doresc sefia PSD. Nu stiu daca raman in PSD, e decizia conducerii. O sa vedeti in curand ce o sa fac. Eu nu am fost niciodata exclus, cand am plecat, ne-am strans mana si am plecat”, a comentat situatia PSD si a sa fostul lider social-democrat.

 

author avatar
Simona Badulescu
978 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai viteazule parat,ai fost 3 ani si jumatate prim si ce ai facut in acea perioada.Ai uitata ca ti-ai dat demisia din fruntea partidului pe facebook si tot acolo ai anuntat demisia din functia de prim,mai mare lasitate se poate oare?.Acum ce faci se numeste om fara caracter,daca vrei sa ajuti partidul sprijina-i pe sefii actuali nu baga batul prin gard,faci tot posibilul sa demonstrezi ca esti mai decat prostanacul,care a pierdut presedentia tarii,sau guvernoratul,din pura prostie,bineanteles putin ajutat de unul sau altii.Ai devenit oare o simpla marioneta in mana stapanilor papusari ai acestei colonii?.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger