AcasăNewsVictor Ponta, sef interimar al Ministerului Sanatatii

Victor Ponta, sef interimar al Ministerului Sanatatii

Premierul Victor Ponta a devanit, marti, ministru interimar la Sanatate dupa ce Vasile Cepoi si-a prezentat demisia din functia pe care o ocupa.

Primul ministru Victor Ponta este, incepand de marti, noul sef interimar al Ministerului Sanatatii, demnitarul urmand sa raman ca conducere timp de 45 de zile. Decizia a survenit dupa ce Vasile Cepoi si-a prezentat demisia din functia pe care o ocupa.

Aceasta a survenit pe fondul scandalului izbucnit saptamana trecuta, cand Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a acuzat pe seful de la Sanatate de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene si infractiuni asimilate celor de coruptie.

Confruntat cu aceasta problema, Victor Ponta i-a propus initial functia de ministru lui Raed Arafat, insa acesta a refuzat numirea la conducerea Sanatatii, multumindu-se sa preia doar indatoririle administrative.

„Este un fel de ministru interimar, pentru ca mi-a spus ca nu-şi doreste functia de ministru. Are foarte multe de facut la medicina de urgenta, in care Romania este un model pentru majoritatea statelor europene”, a declarat luni seara Victor Ponta la Antena 3.

Totodata, primul ministru Victor Ponta a anuntat si ca va propune un nou sel la Sanatate in noul Guvern, care se va forma dupa 9 decembie.

author avatar
Ionut Zgimbau
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger