AcasăNewsVictor Ponta se ia la tranta cu DNA

Victor Ponta se ia la tranta cu DNA

Victor Ponta si Dan Sova au fost achitati, la completul de 3 judecatori de la ICCJ, in dosarul Turceni-Rovinari, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani si complicitate la evaziune fiscala. Motivarea magistratilor de la instanta suprema desfiinteaza rechizitoriul in tocmit de DNA, respectiv de procurorul Jean Uncheselu.   In motivarea deciziei, judecatorii ICCJ efectiv sterg pe jos cu procurorii DNA si arata ca intreg dosarul s-a facut pe niste speculatii, in mod special politice, care nu se sustin.

Dupa ce a primit motivarea, Victor Ponta a anuntat ca se va lua la tranta cu DNA si se va indrepta impotriva procurorului Jean Uncheselu, in cadrul unui proces civil. Mai mult, fostul premier e decis sa ceara daune morale si materiale.

Rechizitoriu bazat pe speculatii

”Procurorul s-a bazat pe simple supozitii, nu a avut probe. Procurorul nu a avut nicio proba si nu a avut niciun temei la ceea ce a acuzat. O sa ma duc in civil cu procurorul Uncheselu, dar cine le poate cuantifica? Uncheselu e analfabet juridic”, a declarat Victor Ponta. In decizie, judecatorii arata ca sustinerea politica a lui Victor Ponta pentru Dan Sova, prin faptul ca acesta din urma a fost pus pe lista pentru alegerile parlamentare, Ponta fiind presedinte al PSD, este o simpla supozitie nesustinuta de fapte. Mai mult, nu se probeaza intentia lui Victor Ponta si a lui Dan Sova de a frauda statul si nici de a spala banii prin intermediul serviciilor de avocatura practicate. Totodata, judecatorii mai arata ca Ponta si Sova nu au savarsit infractiunile de spalare de bani si evaziune fiscala deoarece au achitat  la fisc toate darile catre stat si ca totul a fost probat cu chitante si acte doveditoare. In fapt, judecatorii ICCJ distrug intreaga argumentatie a DNA si a procurorului Jean Uncheselu.

author avatar
Ramona Feraru
389 afisari

1 COMENTARIU

  1. Opinați că Victor Ponta ar putea solicita să fie pensionat ca magistrat ? Știți cumva la ce vârste se pensionează magistrații prin SUA ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger