AcasăNewsVictor Ponta: Pensiile si salariile vor fi indexate in 2014

Victor Ponta: Pensiile si salariile vor fi indexate in 2014

Premierul Victor Ponta a anuntat, la Romania TV, ca pensiile si salariile vor fi indexate, in 2014, cu rata inflatiei.

Totusi, Ponta a precizat ca vor fi indexate doar pensiile si salariile, urmand ca pensiile si salariile mari sa ramana nemodificate. Premierul a precizat ca se ia in calcul posibilitatea ca salariul minim, din sectorul de stat, sa creasca la 1.000 de lei, insa aceasta actiune ar putea insemna si ca o femeie de serviciu ar urma sa incaseze la fel de multi bani precum un medic debutant.

Din aceasta cauza, Ponta vrea ca in sistemul de sanatate sa se implementeze un nou sistem prin care medicii sa fie platiti de spital si sa nu mai fie considerati angajati la stat. Premierul spera ca prin aceasta actiune, medicii sa fie platiti mai bine.

Ponta este sustinut, pe aceasta problema, de Daniel Chitoiu, ministrul de Finante, care anunta ca „in bugetul pe 2014 vor fi prevazute sume mai mari pentru educatie si sanatate decat in 2013”.

Altfel, Victor Ponta a anuntat ca Romania si-a indeplinit cam toate obiectivele mari pentru 2013, inflatia va fi mai mica decat cea prognozata, iar boardul FMI este interesat doar de bugetul pus la bataie de Guvern pentru pensii si salarii, nu si de modul cum vor fi impartiti acesti bani.

author avatar
Cristi Ionita
704 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger