AcasăNewsVictor Ponta: Justitia ar trebui sa reactioneze in cazul Oltchim

Victor Ponta: Justitia ar trebui sa reactioneze in cazul Oltchim

Victor Ponta este de parere ca justitia ar trebui sa intervina in cazul privatizarii esuate a Oltchim astfel incat un asemenea eveniment sa nu mai aiba loc.

(foto: realitatea.net)

Primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, si-ar dori ca justitia sa reactioneze in cazul plangerii penale facute la adresa lui Dan Diaconescu, care este acuzat ca s-a folosit de acte false pentru a castiga licitatia privitoare la privatizarea combinatului.

„Astazi s-a facut plangerea penala pentru cei care au comis infractiuni de fals in documente publice si inselaciune. Dincolo de incalcarea legilor, este o sfidare si o bataie de joc la adresa oamenilor de la Oltchim fara precedent in cei 22 ani de democratie si mi-as dori ca justitia romana sa isi faca datoria, pentru ca asemenea lucruri sa nu se mai poata intampla in viitor. Daca nu va exista niciun fel de reactie din partea justitiei, sigur ca asemenea lucruri se vor repeta. Cand stii ca ai imunitate, iti permiti sa faci orice”, a enuntat Victor Ponta, citat de Mediafax si preluat de rtv.net.

Declaratia lui Victor Ponta, premierul Romaniei, survin dupa ce, miercuri dimineata, Remus Vulpescu, seful Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (O.P.S.P.I.) a sesizat Parchetul in legatura cu savarsirea de catre Dan Diaconescu a infractiunii de inselaciune.

„Se apreciaza ca activitatea infractionala reclamata a fost savarsita prin multiple actiuni deliberate, avand drept scop dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al licitatiei organizate pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A. si a drepturilor decurgand din aceasta calitate, de catre numitul Diaconescu Cristian Dan”, se arata intr-un comunicat al OPSPI.

author avatar
Ionut Zgimbau
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger