AcasăNewsVictor Ponta il propune pe Klaus Iohannis la MAI. Despre functia de...

Victor Ponta il propune pe Klaus Iohannis la MAI. Despre functia de vicepremier se mai discuta

Victor Ponta il ironizeaza pe seful statului

Premierul Victor Ponta il propune luni pe Klaus Iohannis pentru functia de ministru de Interne. Insa, despre functia de vicepremier, despre care s-a tot discutat in ultimele zile, aceasta urmeaza sa fie analizata in USL.

Premierul Victor Ponta a declarat ca il propune pe Klaus Iohannis in fruntea Ministerului Afacerilor Interne, deoarece la aceasta institutie este nevoie de o situatie clara si stabila. Va urma ca problema functiei de vicepremier sa fie discutata rapid in USL. Ponta a acceptat ca Iohannis sa preia Internele, cu conditia sa lucreze sub coordonarea lui Gabriel Oprea. Actualul primar al Sibiului ar urma sa se ocupe de departamentul Schengen, in timp ce institutii cheie precum ISU, IGPR sau serviciile secrete ale M.A.I vor fi controlate de Oprea.

Potrivit televiziunilro de stiri, Ponta urmeaza sa il informeze si pe presedintele Traian Basescu despre faptul ca va inainta luni aceasta nominalizare, dar a amintit ca seful statului a declarat deja public ca are o parere buna despre Iohannis.

Premierul a mai spus ca va avea o intrevedere atat cu presedintele PNL, Crin Antonescu, cat si cu Klaus Iohannis in acest sens. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne, insa inca de la desemnare Iohannis si-a exprimat intentia de a nu renunta la scaunul de primar.

Citeste si:

author avatar
Andra Nesu
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger