AcasăNewsVictor Ponta, exclus din “Fratia Procurorilor”

Victor Ponta, exclus din “Fratia Procurorilor”

Scos din joc, Ponta da la butoanele justitiei ca la „pacanele”, in speranta vreunui castig

“Adio, visul frumos s-a terminat!”, pare sa fie in aceste zile refrenul care i se potriveste cel mai bine premierului. Cel putin in ceea ce priveste iluziile lui Victor Ponta ca, gata, se afla la butoanele Justitiei.

Scos din joc, Ponta da la butoanele justitiei ca la „pacanele”, in speranta vreunui castig

De altfel, acesta este si domeniul de guvernare unde USL inregistreaza, cel putin pana acum, cea mai umilitoare infrangere. Mai ales dupa ce chiar si ultima speranta a actualei coalitii de guvernamant, bataioasa Mona Pivniceru, a recunoscut recent, intr-un cerc de apropiati, ca spera cel mult la un compromis cu care sa mai poata atenua inevitabilele critici “colegiale” care vor urma numirilor procurorului general si a sefului DNA…

I-a cazut asul din maneca

Inca de pe cand se aflau in Opozitie, dar simteau ca se apropie ceasul accederii la guvernare, “greii” USL i-au avertizat pe copresedintii coalitiei ca prioritatea absoluta trebuie sa fie preluarea controlului asupra Justitiei. Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre,Victor Ponta dadea mereu din mana a lehamite, asigurandu-i pe toti sa stea linistiti, ca asta este treaba lui, si lasand sa se inteleaga, de fiecare data, ca totul este o afacere de familie. Insa realitatea a aratat ca, intre timp, fostul magistrat Ponta fusese practic exclus din “Fratia Procurorilor”. Iar colegii de breasla au fost si primii care i-au intors spatele, miscare care l-a izolat pe premier in increngaturile Justitiei romanesti. Astfel ca, intre timp, acesta a ajuns si subiect de bascalie pentru magistrati. Care se amuza ca Ponta nu numai ca nu se afla la butoanele Justitiei, dar nici macar atunci cand apasa pe butonul de panica, pentru vreun dosar foarte important, nu intervine nimeni in favoarea lui.

Blazarea Monei Pivniceru

Ministrul Justitiei pare sa se fi intors de la Bruxelles cu capul plecat. Printre colegii Monei Pivniceru se vorbeste ca aceasta nu ar fi rezistat presiunilor teribile ale inaltilor comisari si a cedat deja DNA. Mai trage doar speranta sa nu fie nevoita sa o numeasca direct pe Laura Codruta Kovesi, ci sa mai atenueze nemultumirea liderilor USL prin propunerea actualului sef de la DLAF, procurorul Claudiu Dumitrescu. Adica unul dintre cei mai loiali oameni ai lui Daniel Morar! Iar pentru Parchetul General, Ponta si Pivniceru se milogesc inca de Mark Gittenstein sa-l sustina pe Codrut Olaru, cel oricum cunoscut in sistem drept omul americanilor. Varianta in care niciunul dintre “looserii” care si-au depus candidaturile pentru functia de procuror general nu va trece interviul de peste doua saptamani.

author avatar
Catalin Tache
2.566 afisari

1 COMENTARIU

  1. Situatia nu cred ca este asa de neagra ptr.acesti derbedei dar oricum nasoala este.Mai ales ptr. patachina cu aere de mare presedinte situatia e chiar insuportabila. Un pic de parnaie nu le-ar strica acestor gangsteri politici.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger