AcasăNewsVictor Ponta, despre pastrarea lui Kiraly la Educatie: Un mesaj de garantare...

Victor Ponta, despre pastrarea lui Kiraly la Educatie: Un mesaj de garantare a drepturilor minoritatilor

(foto: udmr)

Kiraly Andras György a ramas in functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei, gratie unei decizii semnate de Ponta, iar Gyorgy Frunda a obtinut functia de consilier pe probleme juridice, externe si minoritati.

(foto: udmr)

Seful Guvernului a precizat ca prin mentinerea lui Kiraly in functia de secretar de stat al Ministerului Educatiei, vrea sa transmita un mesaj de garantare a drepturilor minoritatilor in Romania, si nu unul de colaborare, in Guvern, cu UDMR.

Totodata, premierul a anuntat si ca Gyorgy Frunda, care nu a obtinut un nou mandat de senator UDMR, va fi consilierul sau pe probleme juridice, internationale si de minoritati. „Am discutat cu el si a acceptat. Va fi consilierul meu pe probleme juridice, internationale si de minorităti”, a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Vicepresedintele politic  al UDMR, Borbely Laszlo, afirma, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, ca pierderea mandatului de senator al lui Frunda, in urma redistribuirii, este cauzata de legea electorala”stramba”, si a promis ca Uniunea va gasi o formula pentru ca Frunda „sa aiba in continuare un cuvant”.

Primul ministru a mai declarat, vineri seara,  ca UDMR va avea in continuare un reprezentant si la Departamentul pentru Relatii Interetnice,in timp ce minoritatea roma va pastra un reprezentant la Oficiul pentru Romi.

Ponta a afirmat, de curand, ca se considera „in continuare obligat de acel acord” semnat de liderii UDMR si liderii USL, in luna octombrie, precizand ca a abandonat la cererea lui Crin Antonescu si a lui Dan Voiculescu. „Eu ma simt obligat in continuare de acel acord. Voi purta in continuare discutii foarte serioase cu UDMR”, a spus premierul joi seara.

author avatar
Alina Costache
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger