AcasăNewsVictor Ponta, despre modificarile Codului Rutier! Ce ii asteapta pe soferi!

Victor Ponta, despre modificarile Codului Rutier! Ce ii asteapta pe soferi!

Luni, 7 octombrie, Victor Ponta a anuntat ce modificari importante vor fi implementate in noul Cod Rutier.

Premierul a spus ca va fi schimbata limita legala de alcoolemie in sange. De acum inainte, soferii se pot urca la volan dupa ce au baut un pahar de bere sau de vin. Astfel, Victor Ponta a mentionat ca o valoare mai mica de 0,2% g/l nu constituie contraventie, intre 0,2% si 0,5% este contraventie, iar in cazul in care o alcoolemie depaseste 0,5% vorbim despre infractiune, scrie B1.ro.

O alta modificare priveste dreptul de a conduce al celor care au produs accidente rutiere grave. Soferul care a produs un accident mortal nu se va mai putea urca la volan pana nu se termina procesul. „Doar in situatiile in care procurorul decide ca acea persoana nu este un pericol pe drumurile publice se mai poate prelungi permisul de conducere”, a spus Victor Ponta.

De asemenea, au fost modificate procedurile care ii vizau pe conducatorii auto care nu isi plateau amenzile la timp. „Legat de propunerea ca cei care au amenzi si nu le platesc in 30 de zile sa se suspende permisul pana la plata amenzii, am gasit o solutie cu un cont unic si politia nu poate suspenda permisul decat daca verifica dupa cele 30 de zile ca in acel cont unic nu s-a platit amenda”, a adaugat Victor Ponta, conform sursei citate.

Premierul a spus ca avizul final si procedura de adoptare a Codului Rutier vor fi decise in sedinta USL de luni.

author avatar
Anca Murgoci
370 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger