AcasăNewsVictor Ponta, despre actiunile ANAF: "Nu vreau sa existe abuzuri"

Victor Ponta, despre actiunile ANAF: „Nu vreau sa existe abuzuri”

Premierul Victor Ponta a condus, joi, sedinta saptamanala de guvern.

Printre subiectele abordate s-au aflat si actiunile ANAF din ultima vreme, cele despre care s-a tot spus ca reprezinta un abuz la adresa micilor comercianti.

Premierul Victor Ponta recunoaste ca exista cazuri in care poate cei de la ANAF au sarit calul, dar da asigurari ca „efectele sunt mai mult decat vizibile. In primele trei luni, vanzarile au crescut cu 25%. Cei care dau bon au simtit cresterea vanzarilor”.

Victor Ponta propune ca sa nu se mai suspende activitatea la societatile comerciale unde neconcordantele descoperite sunt in valoare de cel mult 500 de lei si ca decizia de suspendare sa poata fi revocata in aceeasi zi, daca este achitata o amenda de 10 ori mai mare decat suma constata ca fiind neinscrisa in contabilitate.

„Sustin in continuare ca in Romania este nevoie de combaterea evaziunii fiscale. Legea e lege pentru toata lumea. Pe de alta parte, pot sa recunosc ca, pana in prezent, 232 de firme au primit sanctiuni de la ANAF, desi poate doar in jur de 150 meritau. Pentru ceilalti nu vreau sa existe abuzuri”, a fost mesajul transmis de premierul Victor Ponta.

author avatar
Cristi Ionita
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger