AcasăNewsVictor Ponta, bilant de trei ani de guvernare: "Incasarile la bugetul de...

Victor Ponta, bilant de trei ani de guvernare: „Incasarile la bugetul de stat sunt peste asteptari”

Premierul Victor Ponta si guvernantii sai pregatesc un bilant al celor trei ani de guvernare pana acum.

Victor Ponta sustine ca bilantul pe toate domeniile va fi prezentat treptat, iar dupa tragerea concluziilor „vom stabili prioritatile pe 2016 – un an in care ne vom prezenta in fata alegatorilor cu ceea ce am realizat din programul de guvernare propus in 2012 si ce dorim sa facem in perioada 2016-2020”.

Din punct de vedere economic, Victor Ponta sustine ca stam foarte bine in conditiile in care „incasarile la bugetul de stat sunt peste asteptari”. Premierul anunta ca incasarile au fost cu 7% mai mari decat asteptarile pe primele trei luni ale anului si cu 14% mai mari decat cele preconizate strict pentru luna martie.

Evident, Victor Ponta a vorbit din nou de scaderea TVA, iar concluzia premierului este una cat se poate de clara: „Intreaga situatie ne permite sa mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscala legata de TVA chiar inainte de intrarea in vigoare a Codului Fiscal, programata pentru 1 ianuarie 2016. Marti va fi decisa, in Guvern, reducerea cotei standard de TVA la 20% sau diminuarea TVA la produse alimentare, la 9%”.

Victor Ponta sustine ca, din punct de vedere al administrarii fiscale, „reducerea generala a TVA este mai usor de administrat decat cota diferentiata”.

author avatar
Cristi Ionita
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger