AcasăNewsVictor Ponta: "Basescu il va tine in brate pe seful STS pana...

Victor Ponta: „Basescu il va tine in brate pe seful STS pana nu va mai putea”

Sedinta CSAT care a avut loc duminica, la Palatul Cotroceni, si in care a fost discutat accidentul aviatic din Muntii Apuseni, a produs mare valva in relatia dintre presedintele Romaniei, Traian Basescu, si premierul Victor Ponta.

Dupa ce Basescu a anuntat ca STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale) nu are vreo vina in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, cei de la STS putand depista doar telefoanele fixe, Victor Ponta a venit cu o serie de dezvaluiri socante despre relatia dintre presedintele Romaniei si STS.

In primul rand, premierul a precizat ca „Basescu il va tine in brate pe seful STS (n.r. – Nicolae Opris) pana nu va mai putea) si l-a acuzat pe presedinte ca „nu l-a demis pe seful STS din lasitate”.

Ponta sustine ca Traian Basescu nu vrea sa se puna rau cu reprezentantii Serviciului de Telecomunicatii Speciale pentru ca „este un personaj santajabil”. Exista informatii ca Basescu ar fi fost ajutat din greu de cei de la STS atat la alegerile prezidentiale din 2009, cat si la referendumul din 2012.

Victor Ponta a anuntat ca este de acord cu interceptarile telefonice si ar vrea ca toti romanii sa fie intercepti, „dar aceste interceptari sa se faca dupa un sistem echilibrat, in care sa nu fie calcate in picioare drepturile cetatenilor si ale institutiilor, si nu dupa un sistem securist precum cel promovat de dl. Basescu”.

In plus, conform Romania TV, Victor Ponta sustine ca se lucreaza la un proiect de lege prin intermediul caruia Serviciul de Telecomunicatii Speciale sa fie trecut la Ministerul Administratiei si Internelor.

Mega scandalul dintre Victor Ponta si Traian Basescu a izbucnit dupa ce, pe 20 ianuarie, un avion de mici dimensiuni, cu sapte persoane la bord, s-a prabusit in Muntii Apuseni. Pilotul Adrian Iovan si medicul rezident Aurelia Ion si-au pierdut viata, alte cinci persoane fiind ranite grav. Autoritatile au intervenit cu mare dificultate, dupa o serie de balbaieli, iar apoi si-au pasat vina, mai ales ca s-a vehiculat de nenumarate ori scenariul conform caruia cele doua persoane care si-au pierdut viata puteau fi salvate daca se intervenea la timp.

author avatar
Cristi Ionita
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger