AcasăNewsMOTIUNEA DE CENZURA Victor Ponta: Mai avem nevoie de doar 4 voturi

MOTIUNEA DE CENZURA Victor Ponta: Mai avem nevoie de doar 4 voturi

Victor Ponta

Liderul PSD Victor Ponta a precizat ca USL-ul mai are nevoie de doar patru voturi pentru ca motiunea initiata impotriva Guvernului Ungureanu sa treaca. “Speranta mea e ca macar 4 parlamentari al Puterii sa redevina oameni si sa participe la vot”, a declarat presedintele social-democrat, care a adaugat ca “de un an si jumate USL s-a pregatit pentru a guverna”.

 

Victor Ponta

„Am un singur semnal si un singur apel – ca vor fi oameni care nu vor respecta acea rusinoasa si condamnabila decizie a grupului PDL-ist de conducatori, care ii consemneaza la grup. Nu le-am cerut sa voteze pentru motiune, ci sa se comporte cu demnitate si resperct pentru ei insisi. Sper ca vor fi 4 oameni care vor avea curaj si vor trece peste amenintarile lui Boc, Anastase si Udrea si vor veni in plen. Va pot garanta ca cei 226 de membri si Geoana vom vota cu voturi la vedere. Noi votam. Speranta mea e ca macar patru parlamentari al Puterii sa redevina oameni si sa participe la vot. In rest, convingerea mea absoluta este ca USL face ce trebuie facut pentru tara, ca 6 luni de scurtare a guvernului Basescu- Ungureanu si a suferintei oamenilor sunt foarte imp. Nu puteam sa stam deoparte”, a spus Victor Ponta.

Intrebat cum comenteaza declaratia premierului, care a spus ca „altii trebuie sa aiba emotii” pentru rezultatului votului motiunii, Ponta a raspuns: „Va spun ca am emotii, ca orice om normal. E un mom important pentru Romania. Aroganta si suficienta l-au adus de Mihai Razvan Ungureanu drept premierul cu cel mai scurt mandat din istoria Romaniei. Cum sa nu ai emotii cand vorbesti de soarta tarii”.

Cat priveste numirea sa in fruntea Guvernului, Ponta a precizat: „Am discutat, am spus-o, decizia a fost exprimata in cadrul celor trei congrese din 7 aprilie, decizia finala apartine celor doi vicepresedinti – domnului Antonescu si mie. Facem anuntul oficial la 1 minut dupa ce aflam rezultatul motiunii de cenzura – propunerea noastra pentru un nou guvern. De un an si jumate USL s-a pregatit pentru a guverna.

Parlamentul dezbate si supune la vot motiunea de cenzura impotriva Guvernului

MOTIUNEA DE CENZURA Premierul Ungureanu: “Altii trebuie sa aiba emotii, nu eu”

„Votati motiunea, fiti oameni. N-am nevoie alaturi de mine de roboti, ci de oameni cu simtul politic necesar”, a mai spus liderul PSD si copresedintele USL.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului, depusa de USL saptamana trecuta, intitulata “Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!”, va fi dezbatuta si votata astazi, in cadrul sedintei comune a Senatului si a Camerei Deputatilor, incepand cu ora 9.00. Liderii opozitiei au declarat ca au 227 de voturi confirmate, din cele 231 de voturi necesare pentru ca motiunea de cenzura sa treaca.

author avatar
Cristina Stefan
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger