AcasăNewsViclenia lui Dragnea

Viclenia lui Dragnea

Mostenitorul titlului de ”animal politic” este fara doar si poate Liviu Dragnea. Ultima dovada: modul in care acesta gestioneaza situatia dupa refuzul lui Iohannis de a o revoca pe Codruta Kovesi.

În scandalul revocării lui Kovesi liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> preferă să mustăcească de pe margine

Decizia presedintelui era una previzibila inca din start. Practic, se poate spune ca Iohannis s-a antepronuntat din moment ce a sustinut (in mod repetat) ca el personal este multimit de activitatea DNA-ului condus de Kovesi. Combinata si cu avizul negativ dat de CSM revocarii, multumirea prezidentiala anunta clar un refuz.

Tariceanu, lasat in ofsaid

Singurul care a receptionat mesajul a fost insa Liviu Dragnea, care si-a si regizat reactia potrivita in acest sens. Respectiv una in care el personal respecta la litera legea, Constitutia si institutiile statului si lasa Guvernul din care face parte si pe specialistul Tudorel Toader sa se pronunte si sa actioneze. In context s-ar putea vorbi despre vechile amicitii ale lui Dragnea, de foste Craciunuri petrecute la umbra ”sistemului” si de intelegerile mai noi parafate de liderul PSD cu Klaus Iohannis, dar dincolo de orice analize/zvonuri/speculatii cert este ca Liviu Dragnea a avut o reactie de politician model. In ofsaid a ramas in schimb viitorul sau rival la prezidentialele din 2019, Calin Popescu Tariceanu. Care nu vrea sa priceapa ca a luat leapsa cu inlaturarea lui Kovesi si, spre satisfactia secreta a lui Dragnea, forteza nota cu ajutorul lui Tudorel Toader. Un ministru al Justitiei care, in loc sa se raporteze la experienta de profesor de drept si fost judecator al CCR, tine sa reconfirme faima numelui de ”Dorel” amenintandu-l pe Iohannis cu sesizarea CCR desi legea nu permite vreunui ministru sa bata de capul lui la poarta Curtii. In plus, la CCR nu te duci cu simple vorbe (cu ”nu” televizat al lui Iohannis in acest caz) ci cu un document, un conflict interinstitutional, un ceva ce Toader n-are, chiar daca Tariceanu se vanzoleste public cerandu-i lui Iohannis o motivare scrisa a refuzului. Spre deosebire de agitatul Tariceanu (care risca acum sa piarda puncte in ochii electoratului de dreapta insetat de sangele ”coruptilor”), un Dragnea care accepta, cu aparent calm, decizia lui Iohannis nu are decat de castigat. In fond, in asta consta abilitatea unui ”animal politic”: capacitatea de a exploata in favoarea sa inclusiv un esec.

author avatar
Simona Badulescu
601 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger