AcasăNewsVibratoarele ne spioneaza!

Vibratoarele ne spioneaza!

O femeie a dat in judecata un producator de jucarii sexuale inteligente, pe motiv ca vibratorul inteligent folosit de ea ar fi colectat informatii “de adancime” fara acordul ei.

Femeia a sesizat ca obiectul a devenit mai “intim” decat ar fi fost programat sa fie si a suspectat ca ar colecta date care ar fi trebuit sa ramana intre cei patru pereti ai incaperii in care era utilizat. Acum cateva saptamani, doi cercetatori au spus audientei din cadrul conventiei de hacking Defcon ca jucariile sexuale inteligente de tipul We-Vibe transmit o cantitate mare de date despre utilizatori catre compania care le produce. Aceste vibratoare sunt conectate la smartphone pentru o mai buna utilizare, ceea ce poate folosit pentru a obtine date personale, cum ar fi adresa de e-mail a utilizatoarei si modurile in care seteaza instrumentul in mod uzual. Femeia a mentionat ca a cumparat un We-Vibe in mai si ca l-a folosit de cateva ori, pana cand a realizat ca transmite date despre practicile desfasurate catre serverele Standard Innovation, printre acestea numarandu-se vibratiile folosite, datele la care a avut loc activitatea si adresa de e-mail.

Putem fi urmariti de propriile casti audio!

Cercetatorii Universitatii Ben Gurion din Israel, prin intermediul unui program, au transformat inofensivele casti audio, dintr-un mediu de redare, intr-unul de inregistrare pentru ca software-ul unuia dintre cei mai mari producatori din China de chip-uri audio – Realtek, este vulnerabil! Cercetatorii israelieni au speculat acest lucru, difuzoarele, cat si microfoanele transmit spre calculator semnale cu ajutorul vibratiei unei diagrame care face parte din componenta lor, astfel vor avea o dubla functie, de redare si inregistrare.

author avatar
Catalin Dumitrescu
713 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger