Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Viata unui miner, curmata de o surpare

Viata unui miner, curmata de o surpare

Autor:

Inca o familie este greu incercata din cauza unui accident produs in subteran, in Valea Jiului. Un miner in varsta de 42 de ani – casatorit si tatal unui copil – a decedat dupa ce a cazut victima surparii unei galerii, la Lupeni.

 

mina 1 Viata unui miner, curmata de o surpare

Accident in subteran, la Lupeni

Barbatul era sef de schimb. A fost surprins de accidentul produs ieri dimineata, la circa trei kilometri de intrarea in mina. Nu era singur in zona, alaturi de el fiind si un ajutor de miner.

Anuntati de cele intamplate, salvatorii minieri au pornit in cautarea celor doi ortaci. Cand au ajuns la barbatul in varsta de 42 de ani, au inceput rapid manevrele de resuscitare. Din pacate, incercarile lor au fost sortite esecului – minerul nu a supravietuit. Celalalt ortac, in varsta de 33 de ani, “a fost ajutat de salvatori sa iasa din mina pe picioarele lui, fiind constient si cooperant”, au transmis cei de la ISU Hunedoara. Tanarul a fost evaluat de cadrele medicale de la ambulantele care asteptau la intrarea in mina, iar apoi a fost dus la spital la Petrosani, pentru a fi supus mai multor investigatii de specialitate.

Dupa accident, se fac mai multe verificari menite sa stabileasca imprejurarile in care s-a produs surparea. Ministrul Energiei a anuntat ca a trimis deja Corpul de Control la exploatarea miniera Lupeni.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!